After the Rain: muzikale internetsensatie

Ik probeer het voor me te houden, maar het lukt niet meer. Dit vind ik zo ontzettend goed, dat ik het móét delen. Bereid je dus voor op een fangirl moment. Dit is ‘anime muziek’ op zijn best. Al is dat wellicht nog te zwak uitgedrukt. After the Rain is een sensatie, en dan niet alleen voor mijn oren…

Weet je nog mijn reeks blogs over utaite? Toen had ik al eens twee blogs gewijd aan Mafumafu en Soraru. Samen vormen zij het duet unit ‘After the Rain’. Op dit moment is het mijn favoriete muziek dat uit Japan komt.

Uiteraard zijn smaken verschillend, maar geef me hier even de ruimte om mijn ei kwijt te raken!

Vanuit anonimiteit naar faam.

Ze begonnen als twee amateurzangers die in volledige anonimiteit covers van Vocaloid tracks op de website NicoNico plaatsten. Bekend worden bestond niet eens in hun dromen. Gewoon hun emoties en passie in muziek stoppen was wat ze deden. En nog steeds doen.

Mafumafu en Soraru deden al vaker duetten samen, maar pas sinds 2016 hebben ze hun samenwerking deze naam gegeven. Sindsdien halen hun liedjes al meer dan een miljoen views. Voor de anime Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage maakten zij in hetzelfde jaar de intro ‘Fast End’.

Twéé singles op een dag…

Ik volg deze twee sinds ik ze in 2015 ontdekte. Toen was ik al zeer onder de indruk, vooral van Mafumafu’s zeer unieke en karakteristieke stem. Dat ze door keihard te werken heel veel mensen weten te bereiken vind ik inspirerend. Ik vind het altijd heel gaaf om kleine artiesten groot te zien worden.

Zo verheugde ik me al sinds januari dit jaar op nieuwe muziek van After the Rain. Ik plaatste zelfs een pre-order – iets wat ik zelden doe – omdat ik al verwachtte dat dit geweldig zou zijn. En of!

Zo klinken ze:

‘Kaidoku Funou’ is de intro van de nieuwe anime serie Atom the Beginning.

‘Anti-Clockwise’ de outro van Clockwork Planet, die eveneens dit seizoen te zien is.

Wauw. Ik heb er geen woorden voor…beide liedjes vind ik super gaaf! Ik heb me in geen tijden zó aangetrokken gevoeld tot een bepaalde artiest. Als muziekliefhebber heb ik wel meerdere favorieten. Maar als iemand mij dan zou vragen wat echt mijn topfavoriet was, dan zou ik zwijgen. Nu heb ik wél het beslissende antwoord: After The Rain!

Op eigen kracht naar de top.

After the Rain produceert alles echt helemaal zelf. Mafumafu heeft de liedjes en de muziek geschreven. Soraru maakt de mix. En uiteraard zingen ze allebei! Er gaan zelfs geruchten rond dat Mafumafu de animatievideo voor Anti-Clockwise heeft gemaakt.

Na alle bewondering voor hun talent, zijn er ook nog resultaten:

  • Op 12 april werden beide singles tegelijk uitgebracht.
  • Na die release stonden beide singles vrijwel meteen op 1 en 2 in de Oricon daily chart.
  • Ook haalde Anti-Clockwise de top 3 van de wekelijkse lijst.

Oricon? Dat is te vergelijken met onze top 40 hitlijst. En als je die nummers hoort, is dat ook niet zo heel gek 😉

Eerste live action MV.

In het Paasweekend dropte After the Rain wel een heel speciaal paasei. Namelijk een preview van hun eerste live action muziek video! Je kunt je nu vast wel voorstellen dat ik een top weekend had.

Het album Clock Crest Story (2016) én de twee nieuwe singles zijn onderweg. Je kunt dus zeer waarschijnlijk meer fangirl momenten op social media verwachten binnenkort…

Euforiaaaa!


Highlighted image © NBCUniversal After the Rain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.