Het Anime Woordenboek: Kodomo

Als ik het niet zo vaak had uitgesteld of verplaatst zou dit blog eerder gekomen zijn. In het laatst blog heb ik vertelt dat ik een woordenboek wil gaan maken met termen en woorden die vaak gebruikt worden door de vele fans. Ik vraag altijd aan Yasumi wat iets betekent maar niet iedereen heeft zijn eigen persoonlijke lopen woordenboek…

De genres van Manga’s en Animes zijn er héél veel. Maar de belangrijkste genres worden ingedeeld in de genrenamen die we ook wel leeftijdgenres noemen. Vaak worden deze genres met een hoofdgenre waar het verhaal over gekoppeld.

In dit blog gaan we het hebben over de eerste leeftijdgroep: Kodomo!

Dat is om het simpel te houden de genre voor de allerkleinste en kleinste tot aan de jonge tiener jaren van 11 jaar. Denk hierbij aan de anime zoals Hamtaro en Hello Kitty.

Animes en Manga met simpele onderwerpen en schattige dingen. Maar toch wordt deze genre vaak overgeslagen voor de populairdere Shoujo en Shounen series. Dat wil nog niet zeggen dat ze niet leuk om te lezen of kijken!

Vaak worden in deze Kodomo series ook naast het jongere publiek ook jongere personages en/of dieren gebruikt in de verhalen. Meeste Kodomo’s zijn niet geweldadig (zoals in de shounen/shoujo’s) en meer avontuurlijk georiënteerd. Romantiek wordt ook vaak uitgesloten en uit zich meer op vriendschap of een simpele knipoog. Het moet sowieso schattig zijn ! Het zijn vaak makkelijk te volgen verhalen en episodisch.

De meest bekende Kodomo anime/manga’s zijn Astro Boy, Doreamon , Hello Kitty en Hamtaro.
Omdat toch het merendeel in de Shoujo/Shounen reeks wordt uitgebracht zijn er weinig Kodomo series bekend. Of ze worden vaak gelabeld als Shoujo/Shounen terwijl het misschien beter Kodomo had kunnen zijn.

En over Shoujo en Shounen gaan we het volgende blog over hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: