You are here
Home > Evenementen > Conventies > CON REPORT | TsunaCon 2016

CON REPORT | TsunaCon 2016

Zondag 14 februari – Rotterdam. De ochtend begint al goed met een ongelukje waarbij ik mijn linker ringvinger -zo voel ik nu- flink bezeerd heb. Au! Door zoiets laat een cosplayer zich echter niet uit het veld slaan, dus op naar de Erasmus Universiteit! Ik was dit keer een anonieme figurant uit Attack on Titan.
TsunaCon 2016 is de tweede keer dat ik de conventie in Rotterdam bezoek. Na Animecon en Abunai is het één van de grotere conventies in Nederland. En groot was het zeker…ik raakte één keer verdwaald in een trappenhuis waarbij ik zomaar ineens buiten stond. Eeeeeehhhh…

Mijn aankomst bij de conventie verliep ook niet geheel vlekkeloos. Ik was van plan naar de onigiri workshop te gaan van 11:00 uur, maar ik had de rij ernstig onderschat waardoor ik een kwartier over tijd pas binnen was. Misschien had ik het nog wel kunnen redden, maar ik had het op dat moment al een beetje opgegeven en was ik inmiddels herenigd met de vriend met wie ik had afgesproken. Dus, op naar de bagroom dan maar om de spullen af te geven!

Hiermee kom ik gelijk op één van de minpunten die ik ondervond op TsunaCon 2016: het is een mooie, grote locatie maar door gebrek aan duidelijke bewegwijzering was het nogal een doolhof. Zoals ik al eerder zei, het was makkelijk ergens terecht te komen waar je niet moest zijn. Buiten bijvoorbeeld, of in het Maid- en Butlercafé via de niet-officiële entree.
Gelukkig zijn waren er wel plattegrondjes, maar handig vond ik dat niet en als er al bordjes hingen, dan waren ze klein en hingen ze op een onduidelijke plek.
De algehele informatievoorziening vond ik matig, eigenlijk. Het programma op de achterkant van de plattegrond was slechts een opsomming van de evenementen die er waren. Een goed voorbereide bezoeker heeft natuurlijk wel al van te voren op internet opgezocht wat er te doen is en aan de hand daarvan een planning gemaakt, maar mijn planning was in de soep gelopen dus I was at a loss here. Het programma op de website op mijn oude smartphone opzoeken was ook geen succes, dus het meest voor de hand liggende plek om te bezoeken is dan de dealerroom. Die zat naast de bagroom, dus daar hoefde je gelukkig niet ver voor te zoeken.

Het leukste aan een conventie -welke dan ook- is dat je er mensen ontmoet die jouw interesse delen. Dit jaar is het vijfde jaar dat ik naar conventies ga, dus zijn er voor mij inmiddels aardig wat bekende gezichten die ik regelmatig tegenkom. Ik kijk er altijd naar uit om die mensen weer te ontmoeten, al is het maar met een vlugge “hey, hoe is het?”. Het doet me goed om verhalen van anderen aan te horen of bij een stand te staan en tegen een vreemde opmerken over hoe slecht of goed die ene serie wel niet was.
Ik vond het ook leuk om weer met de mensen van AVO-blog in de activiteitenzaal te spreken. Altijd gezellig! Jammer dat ik de meeting net gemist had en dat ik ook niet gewonnen had bij de loterij van FormulaCOSPLAY, maar nieuwe mensen ontmoeten vind ik altijd leuk ondanks dat ik zelf niet zo’n spraakwaterval ben.
De dealerroom was ruim opgezet en het aanbod was redelijk divers. Enkele met Japanse etenswaar, meerdere merchandise tafels, natuurlijk manga en figures waren er ook genoeg. Echter, met een beperkt budget op zak dit keer heb ik alleen wat kleinigheidjes gekocht. Een paar manga’s, de DVD van The Wind Rises (Studio Ghibli) en deze figure van Kuroo uit Haikyuu!!:

IMAG0102

Pluspunt van de conventie vond ik ook wel de eetgelegenheid. Op meerdere plekken had je de mogelijkheid om eten te kopen. Het was er altijd druk, maar op zich werd je snel geholpen en kon je vrij makkelijk een plekje vinden om rustig te eten -hetzij gewoon ergens op de grond. Natuurlijk mocht ramune en noodle soup niet ontbreken, maar zet er de volgende keer een prullenbak bij! Mensen zijn luie wezens, dus op momenten lag de tafel bij de heetwatertap vol met afval uit de noodle cups.

Het is jammer dat ik niet echt een plan had gemaakt met dingen om te doen tijdens de conventie, dus is dat misschien ook wel de reden dat ik dit keer verder weinig gezien en gedaan heb op de conventie. Even gluren in de Gameroom en bij de karaoke telt niet vind ik. Echter, een evenement moet haar bezoekers ook wel een beetje bij de hand leiden. Het zou leuk zijn als ze zouden investeren in een informatieboekje en duidelijkere bewegwijzering. Het is beter overdreven veel bordjes en pijlen te hebben dan verdwaalde bezoekers.

Mijn volgende bezoek aan een conventie zal ik beter plannen en er ook voor zorgen dat er dan foto’s zijn. Want, eerlijk is eerlijk, een goed verslag over een evenement kan je pas schrijven als je ook aan de activiteiten hebt deelgenomen en dat heb ik dit keer niet gedaan. Welke conventie de volgende is, durf ik nu niet te zeggen. Ik ben er sowieso bij op AnimeCon 2016, maar Tomocon is om verschillende redenen nog niet zeker. FormulaCOSPLAY is echter nog wel een haalbare optie ;).
Hoe dan ook, met mijn bezoek aan Tsunacon 2016 is het conventieseizoen voor mij officieel begonnen en zolang mijn portemonnee het toelaat zal ik er weer het beste van maken. Dit jaar ga ik investeren in het verbeteren van mijn bestaande cosplays!

Tot de volgende keer!

 

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten