Mijn favoriete utaite: Soraru #4

Begin elke maandag goed aan de nieuwe school- of werkweek met anime intro’s of outro’s bij het ontbijt of tijdens je reis met het openbaar vervoer. Ieder maandagochtend staat een nieuwe muziek video voor je klaar, met als je verder klikt wat achtergrond informatie als je dat interessant vind! Deze week: de utaite Soraru!

Utaite houden heel regelmatig livestreams, die ik wegens (hoera!) het tijdsverschil vaak kijk rond de middag. Even ontspannen met een uurtje of twee luisteren naar wat ze voor nieuws te vertellen hebben terwijl ik mijn lunch wegwerk. Vaak doen ze ook live zingen of een game spelen tijdens zo’n livestream, vooral fijn als je Japans nog niet zó geweldig is. Soraru is een gameverslaafde utaite die regelmatig livestreams houd. Dat is echter niet de reden dat hij één van mijn favorieten is.

Ik presenteer: de relaxte Soraru!

Soraru is een populaire utaite met een lage, beetje hese stem. Hij zingt overwegend rustige nummers, en daarom vind ik hem één van de fijnere zangers om naar te luisteren. Het bovenstaande, vertaald als ‘I’m glad you’re evil too’ is momenteel mijn favoriete nummer van hem.

Zijn versie van Yoake to hotaru (Dawn and Firefly, hierboven) hoor ik ook graag. Japanse fans noemen zijn type stem ‘ikemen’, wat iets in de richting van ‘sexy en mannelijk’ betekend :P. Meer informatie over Soraru lees je op deze Wiki.

Rustige muziek is echter niet het enige wat hij goed kan. Rock, dat mag er ook wezen zoals zijn versie van Gikyoku to Deformed toshi (Drama and Deformed City). Zijn uithaal tegen het einde van het nummer vind ik prachtig <3

Soraru werkt veel samen met andere utaite in duetten. Het meeste met Mafumafu, maar ook met de zangeres Lon. Op zijn Youtube account vind je trouwens ook een aantal gameplay filmpjes 😀

More SoraMafu!

De vorige blog ging over Mafumafu, waarin ik ook al een stukje schreef over de samenwerking met Soraru. Door fans wordt hun samenwerking ook wel ‘Soramafu’ genoemd. Tot slot heb ik nog om het af te leren twee clips voor je in de aanbieding.

Tot de volgende keer 🙂

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.