You are here
Home > Blog > Geen zin in anime

Geen zin in anime

De afgelopen maand heb ik bijna geen anime gekeken. Waarom? Ik had het te druk, maar vooral: ik had er even geen zin in. Ik kon me er gewoon niet toe brengen om veel te kijken. Ik had genoeg andere dingen te doen.

‘Hè wat? Geen zin in anime? DAT KAN NIET!

Nou, hè? Een schande is het. Vooral als je de nieuwe series volgt: je loopt meteen een stuk of drie afleveringen achter en moet je alle discussies met grote bogen ontwijken, omdat je geen spoilers wilt lezen. Meteen buitengesloten. Je mag de boot niet missen! Foei!

koutetsujoAnime wordt immers in een strak schema uitgezonden. Als je uit de trein stapt, rijdt die daarna gewoon verder. De trein blijft echt niet staan wachten voor het geval je een uur later bedenkt toch weer mee te willen gaan.

The hype train doesn’t wait!

“Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng
Oe Oe!”

Oké, Flying Witch uitgezonderd…

De enige serie die ik vorige week heb afgekeken was Flying Witch. Tijdens een drukke periode zoals die ik nu heb, is zo’n serie waarbij je helemaal niet hoeft na te denken een hele verademing. Dat is nou wat ik een ‘zen anime’ noem. In mijn recensie over die serie lees je precies waarom.

Toekijken hoe anderen gamen is leuker dan gamen

Voor andere anime had ik even geen tijd én geen zin. Echt niet. Wat ik dan wel gedaan heb ter afleiding? Gamen en game video’s kijken.

Village Life op Facebook is momenteel een fijn tijdsverdrijf, vooral in de wachtkamers van het ziekenhuis. Thuis ben ik verslaafd aan het prachtig gemaakte spel Machinarium, dankzij een serie filmpjes van utaite Soraru die het spel ook heeft gespeeld.

Hierbij een tip voor als je net als ik bezig bent met het leren van de Japanse taal:
kijk tutorials of walkthrough filmpjes op YouTube in het Japans. Dit leert je bewust te luisteren, net als bij een radiofragment, omdat je de taal dan in verschillende contexten hoort. Het geeft niet als je 90% van wat er gezegd wordt verder (nog) niet begrijpt. Het is net zo nuttig als het kijken naar Japanse nieuwsberichten en anime zonder ondertiteling. Als ik meer tijd heb wil ik mijn Japanse zelfstudies weer actiever gaan uitvoeren.

Tokyo Encounter

Na het lezen van een bericht op een Engelstalig blog, kwam ik erachter dat Tokyo Encounter een nieuw seizoen had waarvan ik de afleveringen nog niet gezien had. Hoogste tijd om dit hilarische programma weer eens te kijken!

Tokyo Encounter is een programma met stemacteurs Sugita Tomokazu (o.a. Gintoki in Gintama en Kyon in The Melancholy of Haruhi Suzumiya) en Nakamura Yuuichi (o.a. Grey in Fairy Tail en Tetsurou Kuroo in Haikyu!!) als hosts die samen allerlei games spelen. Voornamelijk retro spellen komen langs op consoles als de Neo Geo en de Famicom. Ook komen er andere stemacteurs en -actrices als gast.

In de set afleveringen die ik gisteren heb gekeken, was Miyano Mamoru te gast die net zo’n grote dork is, als zijn personages Yogi (Karneval) en Kida Masaomi (Durarara!!). Het is een hilarisch programma die je moet kijken als je fan bent van games of van ‘seiyuu’ (Japanse benaming voor stemacteurs).

Schermopname (43)
V.l.n.r.: Sugita Tomokazu, Miyano Mamoru en Nakamura Yuuichi

Psst, hier zijn de afleveringen mét Engelse ondertiteling!

En nu?

Tegen de tijd dat je dit leest, vraag je je misschien wel af hoe het nu verder moet met een blog over anime waarvan de blogger geen zin heeft in anime. Dat kan niet goed gaan toch?

Natuurlijk is het eerste deel van deze blog een grap. Vanzelfsprekend is het niet erg om weleens wat anders te doen dan normaal, zelfs als dat je passie is. Dat heeft iedereen weleens, toch? Gelukkig zijn series zoals anime niet hetzelfde als een trein. Ze wachten echt wel op je tot je weer tijd hebt om verder te kijken. Overigens is het geen straf om meer afleveringen van dezelfde serie achter elkaar te kijken. Binge-watching is immers het series kijken van nu.

In één dag een anime serie verslinden is voor menig persoon in deze community niet vreemd. We doen het met liefde.

Geloof me, zodra ik écht vakantie heb haal ik die achterstand binnen één week in!

 

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten