Mijn favoriete utaite: Mafumafu #3

In alle drukte, luister ik nog meer muziek dan normaal. Want ja, daar kan je naar luisteren tijdens je bezigheden. Als je de Music Monday blogs de afgelopen weken hebt gelezen, weet je ook precies naar wélke muziek ik luister. Vandaag ben ik te laat, en is dit een avond blog geworden. Deze keer gaat het over mijn twee favoriete utaites, Mafumafu en Soraru. Ik kon niet kiezen welke liedjes ik hier nou moest plaatsen…

Voor utaite is het zingen vooral een hobby. Ze doen het naast hun gewone leven, meestal in de anonimiteit. Net als sommige zingende YouTubers, hebben een aantal utaite een heuse sterrenstatus bereikt. Dat ze soms binnen 24 uur 1.000.000 views op hun Nico Nico video’s hebben, is niet zomaar. De zangers en zangeressen zoals Mafumafu en Soraru hebben enorm veel talent.

De featured image in dit artikel is één van de vele fan-art afbeeldingen die van Mafumafu zijn gemaakt.

Ik presenteer: Mafumafu, de alleskunner!

Mafumafu is een zanger die mij enorm inspireert. Hij blaakt van het talent. Zijn stembereik gaat van lekker laag en ‘sexy’, tot zoet en hoog ‘als een engel’. Fans verwarren hem bij sommige liedjes nog weleens met een meisje.

Ik ontdekte hem toen ik de anime serie Mekakucity Actors had gezien en zijn versie van Lost Time Memory hoorde.

Op de utaite Wiki lees je meer feitelijke informatie over hem, wat dit blog veel te lang zou maken als ik dat nog eens ging beschrijven. Een detail over hem, waarvoor ik juist hem zo respecteer, is dat hij een paar jaar terug een zeker pestincident heeft meegemaakt.

Ik vind het ontzettend knap dat hij zijn emoties in zo’n lied als ‘Berserk’ hierboven weet te stoppen. De lyrics met vertaling lees je hier. En: de tekst, de gitaar én het mixen…alles heeft hij zelf alleen gedaan.

Gelukkig toont hij niet alleen zijn gevoeligheid en negatieve emoties in zijn liedjes, hij maakt ook super leuke, schattige liedjes zoals ‘Super Nuko ni Naritai’ (I want to become a Super Cat). Mijn liefde voor katten doet mijn hart elke keer smelten met dit liedje. Thanks, Mafu-san!

Ik presenteer: After the Rain

De utaite waar Mafumafu het meest mee samenwerkt is Soraru. Samen vormen ze zelfs een unit genaamd ‘After the Rain’, onder die naam hebben ze een album uitgebracht en gaan ze deze winter nog op tour. Mocht je de anime Fast End Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage gezien hebben, dan heb je hun bijdrage hieraan als opening gehoord.

Ik besef alleen dat dit blog al behoorlijk vol is. Soraru is de volgende over wie ik wat wil vertellen, maar dan wordt dit dubbel zo lang. Dat bewaar ik voor volgende week!

Tot slot heb ik hier wel de single voor het eerste album van After the Rain. Geniet ervan =^.^=

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.