You are here
Home > Blog > Senpai, notice this! Bite-size manga voor ieder moment van de dag

Senpai, notice this! Bite-size manga voor ieder moment van de dag

Tijdens het opruimen van mijn opgeslagen items op Facebook kwam ik een hele lijst met one-shot manga’s tegen waarvan ik de link had opgeslagen om die later te lezen. Eigenlijk was ik ze een beetje vergeten *schaam*. Ik heb soms van die periodes dat ik wekenlang geen manga aanraak en mijn groeiende collectie fleurige boekjes alleen in de kast staat mooi te wezen. Juist de afgelopen maanden heb ik daar flink last van gehad. Sinds ik op 1 december 2015 begon met dit blog, heb ik het nog geen één keer gehad over manga, hè? Eigenlijk een grote schande! Want hoewel ik me op dit blog voornamelijk bezighoud met anime, gaan anime en manga natuurlijk hand in hand en mag dit onderwerp op een blog als dit daarom niet ontbreken.

Vanochtend heb ik die manga-loze periode doorbroken……………

……………en heb ik een aantal van die one-shots gelezen. ‘One-shots’? Wat die term al doet vermoeden gaat het hier om manga’s van één hoofdstuk die je letterlijk in een ruk uitleest. Deze ‘bite-size manga’s zoals ik ze zelf graag noem, zijn ideaal om in de (koffie)pauze op je werk, op school vooral tijdens de lessen heel prettig, of tijdens je reis met het openbaar vervoer te lezen.

Note: eigenlijk is dit niet helemaal waar. Onlangs heb ik bij Donner in Rotterdam de omnibus versie van Tezuka Osamu’s Dororo gekocht, die ik ook meteen ben gaan lezen. Met deze pil van een manga (ruim 800 pagina’s!!!) ben ik echter nog wel even zoet.

IMAG0107

Wat manga betreft lees ik eigenlijk alleen shoujo -met alleen zo nu en dan een uitstapje naar andere soorten manga tussendoor- en juist de one-shots en korte verhaaltjes in dit genre vind ik super schattig! Er gaat niets boven het wegdromen bij een zoete manga over schoolliefde, vooral als je single bent X).

spring one year later
Spring One Year Later, page 5

De eerste titel die ik vanochtend gelezen heb, is Spring One Year Later van Adachihara Hikari en Ono Yurie. Het gaat over een meisje dat verliefd is op haar senpai, maar lijdzaam moet toezien hoe haar vriendin een relatie met hem krijgt. De energieke vriend van die senpai blijft haar echter maar lastig vallen. De grote vraag -waar je het antwoord zelf al bij kunt verzinnen- is natuurlijk of ze snel genoeg over haar gebroken hart heen komt om hem te zien staan.

De jongen in Giant Cinderella is zo mogelijk een nog grotere stuiterbal die Saotome blijft volgen nadat ze hem redt van pestkoppen. Ze is met haar 1.71m een stuk langer dan een gemiddeld Japans meisje en steekt zelfs boven Ichijou-senpai uit, en wordt daardoor uitgemaakt voor ‘giant’. Ichijou ziet haar ondanks dat als een gewoon meisje en dat laat het <3 natuurlijk sneller kloppen!

Ahh dat kwam me bekend voor, ik kon meteen zien dat de one-shot Natsu Yasumi Zero Zero Nichime van de hand van Akagami no Shirayuki-hime (over seizoen 2 die nu bezig is kun je hier lezen) mangaka Akizuki Sorata komt. De jongen in dit stripverhaal lijkt ook super veel op Obi! Zou hij stiekem in een andere manga zijn gestapt om zijn liefde elders te zoeken? *fantasie slaat hier op hol nu*
Ik hou van de tekenstijl van deze mangaka. Het is heel herkenbaar ten opzichte van andere shoujo’s en heeft een bepaalde charme wat mij heel erg aantrekt. Verder vind ik de verhalen in de manga’s goed geschreven. Blijkbaar had ik deze one-shot toch wel gelezen. Het gaat over twee scholieren die na een ongelukje met zeepsop de kans krijgen wat tijd met elkaar door te brengen en uiteindelijk hun gevoelens te delen en wat verlang ik nu naar de zomer. Zo lief! <3 <3 <3

natsu yasumi
Natsu Yasumi Zero Zero Nichime, page 15

Tenslotte heb ik nog Kimi no Kiss de Me o Samasu voor je als aanrader. Dit is een collectie van vier one-shots die elk iets anders zijn, maar allemaal wel op hetzelfde neerkomen -zoals in vele shoujo’s; de opbloeiende liefde tussen twee scholieren die in eerste instantie net voor elkaar bestemd lijken. Mijn favorieten in deze set zijn de eerste en de laatste. Lees het maar als je nieuwsgierig bent naar of ze echt zo leuk zijn ;).

Ik heb nog meer titels uit mijn opgeslagen items gehaald, maar die moet ik nog lezen dus laat ik het hier nu bij. Er zijn echter eindeloos veel leuke, korte manga’s die je op ieder onbezet moment kunt lezen om -al is het maar heel even- aan de realiteit van het drukke leven te ontsnappen.

Ken jij nog leuke one-shots of korte manga’s (van maximaal 4 à 5 hoofdstukken)?

Deel ze met ons hieronder in de comments. Het hoeven niet alleen shoujo en romantische komedies te zijn, andere genres zijn ook welkom!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

One thought on “Senpai, notice this! Bite-size manga voor ieder moment van de dag

  1. Bite-size manga! Leuke term!

    Voor mij zijn one-shots alleen interessant als ze van een mangaka komen die ik al ken, dus heel veel lees ik er niet, maar als ik ze lees zie ik zo hier en daar eens leuke ideeën naar voren komen. En ze kosten inderdaad niet heel veel tijd.

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten