You are here
Home > Anime School > Waarom Chrunchyroll awesome is.

Waarom Chrunchyroll awesome is.

Crunchyroll

Anime kijk ik sinds dit jaar vooral via Crunchyroll. Ik wou het in eerste instantie gewoon eens proberen. Wat zijn de voor- en nadelen? Welke series staan er allemaal op? Dat heb ik dit jaar allemaal bekeken. Het fijne is namelijk dat deze streamingservice (deels) gratis te gebruiken is. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat Crunchyroll awesome is. In dit blog laat ik je weten waarom.

Je hebt in dit blog kunnen lezen dat er een aantal mogelijkheden zijn om anime te kijken, ook voor ons. ‘Legaal’ en ‘anime’ hebben echter een moeizame relatie. Zeker als je in Nederland woont, omdat het heel lastig is om anime te streamen door regio blokkades.

Als je dan nog heel veel verschillende, en niet alleen anime, series kijkt kan het ook flink in de kosten lopen. De voordelen van (illegaal) downloaden zijn groter dan die van legaal streamen van anime. En dan heb ik het nog niet gehad over dat het gewoon te makkelijk is om torrents te downloaden. Jammer voor Brein.

Voor- en nadelen van gratis Crunchyroll.

Aangezien ik eigenlijk alleen maar anime kijk, was ik benieuwd naar of het voor mij wél de moeite was om Crunchyroll te gebruiken. Gelukkig hoef je niet perse te betalen als je het wil gebruiken. De dienst is namelijk op freemium basis, oftewel: gratis! Nou ja… er zijn een aantal beperkingen, bijvoorbeeld dat je alleen op SD en 480p kwaliteit kunt kijken.

De nadelen van (gratis) Crunchyroll:
  • Reclames: echt de grootste ergernis van iedereen. Daar ben ik het volledig mee eens. Gelukkig kun je de meeste overslaan zoals op YouTube.
  • Niet de nieuwste afleveringen: je kunt niet meteen de nieuwste afleveringen zien. Daar moet je een week langer op wachten. En wachten…ik weet hoe vervelend dat is!
  • Niet alle anime series staan er op: als je veel anime kijkt en hebt gezien, dan smaakt het altijd naar meer. Of Crunchyroll heeft net niet de serie die jij wil zien. Heel begrijpelijk dat je dan ergens anders gaat zoeken.

Toch vind ik dat deze nadelen nog wel meevallen. De reclames zijn een stuk korter dan de gemiddeld 10 minuten durende reclameblokken op tv. En geef eens eerlijk antwoord; waar moeten ze anders die licenties en vertalers van betalen?

Ook het aanbod vind ik wel meevallen. Crunchyroll is in mijn ogen alles behalve zuinig. Of een serie wel of niet in Nederland te zien is, heeft onder andere te maken met afspraken die gemaakt worden met de Japanse licentiehouders, en ze doen bij Crunchyroll in ieder geval flink hun best om er het meeste uit te halen. Je krijgt er echt een ‘van fans voor fans’-gevoel bij.

De voordelen van Crunchyroll
  • Filter op beschikbaarheid: jammer genoeg zijn niet álle series die Crunchyroll heeft in Nederland beschikbaar. Gelukkig merk je daar niet zo veel van, want de series die je ziet in de catalogus zijn al automatisch gefilterd op basis van beschikbaarheid. Dat vind ik heel fijn, want het scheelt zoeken naar een serie die je wel kan kijken.
  • Goede speler: de videospeler is uitstekend. Zelfs de SD en 480p kwaliteit is degelijk. Daar mag bijvoorbeeld Daisuku.net nog van leren.
  • Crunchyroll apps: Crunchyroll is beschikbaar voor Android, Apple én Windows Phone. Gebruiksvriendelijkheid is, in ieder geval op de Android-versie die ik gebruik, in orde.
  • Anime op tv: wat is er nou mooier dan anime kijken op tv? Je hoeft niet meer in de weer met HDMI-kabels of externe schijven. Crunchyroll is onder meer beschikbaar op de Chromecast, Playstation en Xbox.

En last but not least…

Samenwerking met Funimation!

Het goede nieuws: sinds januari dit jaar werkt Crunchyroll samen met Funimation! Dit is ook één van de grotere aanbieders van anime naast Viz Media,  Sentai Filmworks en Aniplex. Funimation is bijvoorbeeld de eigenaar van Toei Animation series, zoals Dragon Ball Z, en andere ‘blockbusters’ zoals Fullmetal Alchemist en Attack on Titan. Maar….niet voor Nederland! Helaas voor ons zijn deze series alleen in Amerika, en soms het Verenigd Koninkrijk en andere Engelstalige gebieden, beschikbaar.

Wat hier is gebeurd, is dat Crunchyroll nu de ondertiteling geheel voor zijn rekening neemt. Ook voor anime die voorheen naar Funimation zouden gaan. Die laatste is nog wel verantwoording voor de nasynchronisatie, but who cares?

Dit betekent helaas niet dat meteen álle Funimation series meteen voor kijkers buiten de Amerikaanse grenzen te zien zijn, maar er komen er wel meer bij. Deze week nog werd Noragami aan de catalogus toegevoegd. Je weet wel, de serie waar Silerna zo enthousiast over is. Cool, toch?

Crunchyroll anime

Crunchyroll is de beste voor internationale anime fans

In augustus ben ik overgestapt naar een premium account op Crunchyroll. Ik kijk zo veel anime dat ik het mijn geld waard vind. Bovendien ben ik van mening dat dit de beste anime streamingdienst is voor internationale anime fans. Ook ten opzichte van partijen zoals KissAnime. Ik wil de dienst op deze manier dan ook steunen.

Crunchyroll series die je mogelijk interessant vind:

Dat is slechts een greep uit de anime die ze hebben. Als je uit deze waslijst geen leuke serie kunt vinden, weet ik het ook niet.

Meer, meer anime!

Kijk, het zou van mij hypocriet zijn om nu te roepen dat je moet stoppen met downloaden. Dat doe ik nu ook nog steeds bij series waar ik niet op een andere manier aan kan komen. Daarbij wil ik wel zeggen dat ik de leukste series die ik nog een keer wil zien, op DVD koop als het enigszins mogelijk is.

Ik wil wel ten zeerste aanraden om eerst op Crunchyroll te kijken, als je een anime wil zien. Meer vraag stimuleert het aanbod immers: we willen allemaal wel méér, méér anime! 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten