You are here
Home > Muziek > 10x kerstliedjes in anime-style

10x kerstliedjes in anime-style

kerstliedjes anime

Speciaal voor deze editie (en voorlaatste) van Music Monday, ben ik op zoek gegaan naar de leukste kerstliedjes. Hoewel kerst in Japan niet zoals bij ons gevierd wordt, is het daar toch ook een populair feest. Qua anime valt het echter nog niet mee om kerstliedjes te vinden. Ik ken er maar één. Voor de rest heb ik random Japanse kerstliedjes bij elkaar geraapt. Het zijn er wel tien, dus genoeg om jouw anime-style kerstfeest te vullen!

Misschien heb je het gemerkt, maar misschien ook niet: dit weekend was onze Facebook pagina uit de lucht, omdat Facebook dacht dat wij een gevaarlijke spamsite zijn. “HUH?” Ja, dat dachten wij dus ook… Dat was dus ook één van de redenen dat mijn 12 Days of Anime blogreeks twee dagen heeft overgeslagen.

Maar, we zijn er weer, en dat vier ik dus met kerstmuziek =3. Onbedoeld staat de leukste op nummer 1, maar verder staat alles in willekeurige volgorde. 😉

#1 ‘Holy Night’ uit Toradora is hét anime kerstliedje

Als ik het heb over HET anime kerstliedje, dan heb ik het over Holy Night uit romantische comedy Toradora. Dit is één van mijn favoriete series en toevallig speelt het hoogtepunt hiervan zich af…rond kerst!

#2 Japanse versie van ‘Silent Night’

Deze prachtige Japanse versie van het bekende ‘Silent Night’ kon ik jullie ook niet onthouden. Er zijn talloze varianten van, en ik hou niet zo van de cheesy kerstliedjes die je ook in het Engels en Nederlands hebt. Dit mag er van mij echter wel wezen.

#3 Kerstliedje van Araki

Liever heb ik moderne kerstliedjes! Als ik kijk naar mijn muzieksmaak van dit jaar, dan kom ik bij utaite uit. Onlangs bracht de zanger Araki het onderstaande ‘Christmas Eve’ uit. Kyaaa, ik vind het een super lekker nummer <3 Jij ook?

#4 ‘Very merry Christmas’ namens Amatsuki

Amatsuki heeft ieder jaar een eigen kerstliedje, dus ik verwacht deze week een nieuwe van hem. Dat is echter te laat voor dit lijstje. Hier heb ik zijn ‘Very Merry Christmas’ van vorig jaar. Leuk hè? ^.^

#5 Amatsuki zei in 2014 ook ‘Merry Christmas’

Goed, omdat ik het niet kan laten is hier ook Amatsuki’s kerstliedje van 2014. Deze heet gewoon ‘Merry Christmas’. Aaaah, hij is echt een van mijn favorieten <3 -gaat in fangirl modus-

#6 kerstliedje van Aho no Sakata

Aaah, nog zo’n leuk kerstliedje van een nog leukere utaite! Zijn naam, vrij vertaald ‘idiot Sakata’ is inderdaad vernoemd naar Gintoki van Gintama. Eerder deze maand plaatse hij dit liedje online, op 5 december wat ook nog eens zijn verjaardag is. Hoera voor hem!

#7 ‘Jingle Bells’ met utaite

Natuurlijk mag Jingle Bells ook niet in deze lijst ontbreken. Dit is de hippe versie van VipTenchou, 96Neko (Kuroneko) en Kogeinu. Gelukkig zijn de gesprekjes tussendoor door fans (zo veel mogelijk) vertaald.

#8 ‘Shake it up!’ AMV

Tenslotte zijn er ook genoeg AMV’s gemaakt met een kerstsfeertje. In dit geval is voor de AMV ‘Shake it up!’ van Natascha Beddingfield -je weet wel, van de Coca Cola reclame- gebruikt.

#9 ‘Jingle Bell Rock’ AMV

AMV’s zijn ook vaak goed voor het ontdekken van nieuwe muziek. Deze versie van ‘Jingle Bells Rock’ van Newsboys kende ik zelf ook nog niet. Valt helemaal binnen mijn muzieksmaak 🙂

#10 ‘Where are you Christmas?’ MEP

We sluiten af met een traantje. Deze MEP is behoorlijk melancholisch, maar ook dat hoort bij kerst.

12 Days of Anime

Dit blog is onderdeel van de blogreeks ‘12 Days of Anime‘. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij er teruggekeken wordt naar het aflopende anime jaar en vooruitgekeken wordt naar het nieuwe jaar. Twaalf dagen lang, tot Eerste Kerstdag.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: