You are here
Home > Tags > 12 Days of Anime 2017: introductie

12 Days of Anime 2017: introductie

12 Days of Anime 2017: een introductie. Met Gintoki Santa

Vanaf woensdag 13 december start ik met de aniblogger meme 12 Days of Anime 2017.  Wat is dat ook alweer? Even een kleine opfrissende introductie voordat ik begin.

Hallo allemaal! We zijn weer begonnen met het aftellen naar de jaarwisseling. Dat betekend dat het weer tijd is voor 12 Days of Anime. Dit is een meme die in het leven is geroepen door verschillende anime bloggers. Het is een tag, maar ook weer niet aangezien je niemand hoeft te taggen.

Als je wil, mag je eraan meedoen. En als je dat niet wil…ook prima. De 12 Days of Anime tag kun je op verschillende manieren invullen, maar de basis bedoeling is dat je twaalf dagen achter elkaar blogt over anime. De twaalf dagen voor kerst.

Die van vorig jaar kun je natuurlijk alvast lezen.

Een blog schrijven kost tijd. Ook als het gaat over anime.

In het begin blogde ik op Animeazing dagelijks, dus voor mij is dat een koud kunstje zou je zeggen. Nou, dit valt nog best tegen. De reden dat ik van dagelijks naar 5 dagen in de week, en vervolgens naar 3 dagen in de week ben gegaan, is omdat ik simpelweg niet genoeg tijd heb. Het is bijna niet te doen om dagelijks een blog eruit te persen ook al heb je daar voldoende inspiratie voor.

Want een blog schrijven kost tijd. Afhankelijk van het type blog, ben ik 1 à 2 uur bezig met alleen het blog schrijven. Dat is dan puur achter elkaar tekst typen. Uiteindelijk komt daar een concept blog uit, die ik nog verder moet gaan bewerken. Dat duurt soms wel wat langer dan een uur. Daarbij gebeuren dingen zoals spelling nakijken, tussenkoppen toevoegen en soms zelfs hele stukken herschrijven omdat ik niet tevreden ben met de manier waarop ik iets heb verwoord.

Een blog is niet klaar als je op publiceren drukt

Dáárna volgt het uitzoeken van bijpassende afbeeldingen en/of YouTube video’s. De afbeeldingen worden bewerkt en vervolgens in het artikel gezet. Dan pas druk ik op publiceren en is het klaar.

Ehh… nee. Dan volgt nog het delen op social media. Dat gebeurt grotendeels automatisch, maar ook regelmatig het stuk opnieuw delen. En dan heb ik het nog niet gehad over de verschillende keren dat ik een header afbeelding (die je te zien krijgt op Facebook enzo) vergat. Of achteraf ontdekken dat je blog nog steeds vol typfouten zit.

Een blog bijhouden houdt niet op. Uhm, en wat was mijn punt ook al weer?

Oh ja. Het kost gewoon best veel tijd om zo’n blog te maken en aangezien ik ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit…is drie keer per week meer dan genoeg. Vier keer, als je mijn blogs met Silerna meerekent.

12 Days of Anime is een blog marathon.

12 Days of Anime 2017 is voor mij dus nu een grotere uitdaging, maar wel eentje die ik met plezier aanga. Het is een soort marathon waarbij je in relatief korte tijd veel schrijfmeters maakt. Gelukkig zijn er niet echt regels en heb je de vrijheid om over van alles te schrijven. Zolang het maar binnen het onderwerp ‘anime’ past.

Wat je kunt verwachten? Reviews tot terugblikken op het afgelopen jaar, waarbij ik mijn mening ook klaar heb. En een blog die al een tijdje aan mijn vingers kriebelt. Kortom: ik heb er zin in.

#1: Anime Preview: Fate Apocrypha

#2: Top 3 rare anime kerstmannen

#3: 6 mooie kerst anime wallpapers

#4: Top 5 favoriete anime personages van Yasumi & Silerna

#5: De meest gelezen blogs van 2017

#6: De anime soundtrack van 2017

#7: Kan anime mainstream worden in Nederland?

#8: Mijn favoriete anime series van 2017

#9: Toffe anime series van 2018 die je moet zien

#10: Natsume Yuujinchou: onovertroffen mooi

#11: Top 3 favoriete stemacteurs van Yasumi & Silerna

#12: Laatste blog van 2017

Nieuwsgierig? Vanaf woensdag 13 december start ik met 12 Days of Anime 2017!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: