Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

SSG: Samurai van het heden!


Eindelijk is hier dan weer een Manga review! Er zijn zóveel manga’s die volop lopen of gewoon nooit helemaal tot het einde vertaalt worden. Super zonde! Maar helaas weinig aan te doen .

SSG: Meimon Danshikou Keppuroku is wel volledig vertaald naar het Engels. Deze leuke maar verwarrende manga bestaat uit 20 hoofdstukken verdeelt over 4 volumes.

Sakurai Shushushu, de auteur van deze manga. Heeft naast SSG Meimon Danshikou Keppuroku vele andere titels uitgebracht. Ik ken ze nog niet..

SSG: Meimon Danshikou Keppuroku volgt Otawa Hitomi, een tomboy achtige tiener die besluit in de huid van haar broer te kruipen. Nu als Otawa Subara gaat ze naar elite hoge school waar alleen jongens les mogen volgen. Daar komt een groep jongens tegen die ze best raar vind. Ze vragen Subaru of ze deel wilt nemen bij hun club. Niet echt een club met vele activiteiten of wat dan ook. Tot de groep erachter komen hoe Subaru heet , heeft ze geen andere keuze meer dan gewoon lid te worden.

Het is al moeilijk genoeg om te verbergen dat je een meisje bent!

Nu lid van de zogenaamde ‘Lion Club’ moet Subaru haar uiterste best doen om niet door de mand te vallen. Maar niet alleen houd zij een geheim vast maar ook de club komt met een twistende verrassing. Namelijk dat elk lid van nu ooit een lid van de Shinsengumi in de 1800-1900de jaren was.

Even een lesje geschiedenis voor als je net als ik niet thuis bent in Japanse geschiedenis :
De Shinsengumi was rond de 19de eeuw een speciale politie eenheid (maar niet zoals in Gintama ) om Japan te verdedigen tegen vijanden van buitenaf af.

Al gauw komt men en Subaru er achter dat zij in een vorig leven (of vele generaties terug in de tijd) de leider van de Shisengumi was : Kondo Isami.
Niet alleen zij was een belangrijk iemand in een vorig leven, ook alle andere leden waren dat.

Omdat het naarmate de manga ten einde loopt weinig uitmaakt wie wat ooit was. Heeft het ook geen zin om hier verder over te gaan. Maar daardat continu het heden en verleden wordt verwisseld wordt het allemaal behoorlijk verwarrend, wie is nou wie? Er zit gelukkig wel een normaal einde aan, maar dát ga ik lekker niet zeggen! 😉

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: