3 leukste aanraders voor Camera Japan 2019

Het is september. Weet je waar het tijd voor is? Jawel, je leest het in de titel. Camera Japan komt er weer aan! In deze editie staat de jeugd centraal, dus jonge regisseurs en jeugdige films in de spotlight. Ik neem je langs alle anime titels tijdens dit filmfestivals. Ga je ook naar Camera Japan 2019?

Ik was een paar jaar lang een trouwe bezoeker van dit festival. In 2016 en 2017 heb ik zelfs geholpen als vrijwilliger. Een geweldige ervaring – dat vertel ik je! Helaas lukt het me voor de tweede keer op rij niet om bij het festival aanwezig te zijn. Dus wat als jij gaat helpen? Ze zoeken vrijwilligers!

Camera Japan 2019 vindt plaats in Rotterdam op 25 – 29 september en in Amsterdam op 3 – 6 oktober. Naast een programma vol films, is er ook ruimte voor een markt en diverse workshops. Deze keer is er ook een tentoonstelling te zien van cosplay fotografie.

Tenslotte, is er natuurlijk ook een selectie anime films op het festival te zien. In dit blog wil ik drie aanraders met je delen.


MAQUIA: When the Promised Flower Blooms

Deze prachtige film volgt het meisje Maquia. Ze is van het Iorph volk. Dit volk leeft ver weg van de mensenwereld en kan eeuwenoud worden. De Iorph maakt ook een veel gewild soort zijde.

Op een dag worden de Iorph aangevallen door het aangrenzende koninkrijk Mezarte. Het jonge Iorph-meisje wordt gescheiden van haar volk. Terwijl ze vlucht voor het geweld, vindt ze een mensenbaby tussen het puin van een huis. Ze besluit dat ze voor de wees wil zorgen.

Hou je ogen trouwens open voor een recensie van deze film! Wil je die niet missen? Volg Animeazing op Facebook!

Penguin Highway

De tienjarige Aoyama ziet een groep pinguïns in zijn wijk en besluit uit te zoeken waar ze vandaan komen. Hij belandt in een avontuur met moddermonsters en een mysterieuze dame. Penguin Highway is het debuut van regisseur Hiroyasu Hishida, mede-oprichter van Studio Colorido. De film ontving veel lof uit Japan en daarbuiten.

Hiroyasu Hishida is de maker van twee korte films waarmee hij in 2010 en 2011 awards won. Fumiko’s Confession (2009) en Rain town (2011) ken ik allebei, en die vond ik al ontzettend leuk!

Fumiko’s Confession

Chieri and Cherry

Stop-motion is een totaal andere stijl dan je typische anime serie, maar eveneens een verbluffende animatievorm. Deze film is gemaakt door Makoto Nakamura (Cheburashka, 2018).

De film gaat over Chieri en haar enige vriendje, haar knuffel Cherry. Wanneer ze haar oma’s huis bezoekt voor de herdenkingsdienst van haar vader, ziet ze een zwerfhond die puppy’s aan het werpen is. Een kwaadaardige kraai en een monster proberen ze te ontvoeren. Kunnen Chieri en Cherry de hondjes redden?

Meer anime op Camera Japan!

Maar drie tips? Wees niet getreurd! Er is nog meer anime te zien tijdens dit filmfestival. Wat je hier gelezen hebt, is slechts het topje van de ijsberg. Je kunt onze Anime Bioscoop Agenda bekijken voor het complete anime aanbod. Er zijn bijvoorbeeld verschillende korte films te zien van nieuw animatietalent.

Tickets voor de films tijdens Camera Japan 2019 kun je kopen via hun website.Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: