You are here
Home > Tags > 5 kijktips voor deze kerstvakantie

5 kijktips voor deze kerstvakantie

kerstvakantie

Kerst en twee weken vakantie staan! voor de deur. Wat ga je doen met je vrije tijd? Na de kerstdrukte heb je vast wel behoefte aan wat ontspanning. Als je alle kerstfilms op tv al gezien hebt, komt dit blog mooi op tijd. Deze tijd is ook de uitgelezen kans om lekker anime te kijken. Hier volgen 5 kijktips voor deze kerstvakantie.

Jammer genoeg gaat twee weken vakantie niet voor iedereen op. Ook ik moet dan gewoon werken. Dat heb je als je in een supermarkt werkt. Maar dan nog… een anime van 12 afleveringen heb ik in drie avonden wel gezien. Hopelijk zit er in dit lijstje een serie tussen die jij ook zo snel uitkijkt ūüėČ

Toradora

Toradora is de enige serie die ik tot nu toe heb gezien, die ik echt vind passen bij kerst. De ontknoping speelt zich af in de kerstperiode. Het bekendste anime kerstliedje komt ook van deze serie vandaan. Het is mijn favoriete rom-com anime over Ryuji, die verliefd is op één van zijn klasgenootjes. Alles verandert als hij kennismaakt met haar vriendin, de beruchte Taiga Aisaku.

Toradora kun je direct kijken op Viewster.

Mushishi

Mushishi is een unieke serie over een dokter (een ‘ mushi-shi’) die rondreist om mensen te helpen bij (bovennatuurlijke) klachten. Het is een iyashikei serie die je laat genieten van de natuur en een langzaam, maar gedetailleerd verhaal. Er zitten een aantal prachtige winterse afleveringen in Mushishi. Je komt helemaal tot rust deze winter.

Mushishi kun je direct kijken op Crunchyroll.

Yuri On Ice

Er zijn niet veel anime series die echt past bij kerst. Ja, in veel series komt er wel een kerst aflevering voorbij, maar daar blijft het bij. Yuri on Ice is een kersverse anime die precies op het goede moment is afgelopen. Het gaat over de figuurschaatssport en een unieke liefde. Mijn recensie over deze serie zit er aan te komen.

Yuri on Ice kun je direct kijken op Crunchyroll.

Polar Bear Café

De ijsbeer is zijn saaie baantje in de dierentuin zat en begint vlakbij een eigen restaurant. Hij ontvangt allerlei pluizige bezoekers, maar ook gewoon mensen. Zijn vaste klanten zijn een pandabeer en een pingu√Įn. Deze anime variant van ‘Animal Crackers’ heb ik zelf nog niet gezien, maar het lijkt me geen gek idee om deze in de kerstvakantie te kijken. Kijk jij mee?

Polar Bear Café kun je direct kijken op Crunchyroll.

Yu-Gi-Oh!

Kom je na de vier bovenstaande titels nog steeds niet aan je trekken, kijk dan alle 325 afleveringen van Yu-Gi-Oh! Ok√©…deze heeft van de vijf niks met kerst te maken, maar wat maakt het uit? Lekker herinneringen ophalen aan de tijd dat deze toffe serie op de Nederlandse tv te zien was!

Zowel de ongecensureerde originele Japanse versie (met Engelse ondertiteling) als de complete Amerikaanse versie van Yu-Gi-Oh! Duel Monsters staan op Crunchyroll.

12 Days of Anime

Dit blog is onderdeel van de blogreeks ‘12 Days of Anime‘. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij er teruggekeken wordt naar het aflopende anime jaar en vooruitgekeken wordt naar het nieuwe jaar. Twaalf dagen lang, tot Eerste Kerstdag.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: