You are here
Home > Aanraders & Tips > 5x romantische films voor Valentijn

5x romantische films voor Valentijn

romantische films Valentijn

Heb je behoefte aan een paar films waar je bij weg kunt zwijmelen? Anime telt ontzettend veel mooie films en series over de liefde, dat de keuze erg moeilijk is. Om je op weg te helpen zijn hier vijf van mijn favoriete romantische films.

Als je deze vijf films gezien hebt, krijg je niet alleen vlinders in je buik of tranen in je ogen. Je wordt ook verliefd op anime zelf. Het verhaal dat verteld wordt en de prachtige animatie zul je niet snel vergeten. Dat garandeer ik je!

Hotarubi no Mori e

Genres: bovennatuurlijk, romantiek, drama | Duur: 45 minuten

‘Hotarubi no Mori e’ ofwel ‘Into the Forest of Fireflies’ Light’ laat vrijwel zeker een blijvende indruk achter. Deze korte anime film gaat over het kleine meisje Hotaru, dat verdwaalt in een bos. Daar ontmoet ze een jongen die een bosgeest blijkt te zijn. Sindsdien gaat ze iedere zomer met veel plezier naar het bos om met Gin -zoals hij heet- te spelen. Er is één probleem: Gin mag niet door een mens worden aangeraakt. Toch groeit hun vriendschap langzaam uit tot iets moois, maar ook extreem kwetsbaars…

Deze film is gebaseerd op een gelijknamige manga van Yuki Midorikawa (Natsume Yuujinchou). Houd zakdoekjes bij de hand tijdens het kijken!

Hal

Genres: romantiek, sci-fi | Duur: 60 minuten

‘Hal’ is het hartverscheurende verhaal over het meisje Kurumi dat rouwt om haar vriend die bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. In de hoop haar pijn te verzachten geeft een wetenschapper aan een robot de opdracht om de gedaante van haar vriend, Haru, aan te nemen en haar gezelschap te houden. In eerste instantie wil Kurumi -die gelijk door heeft dat hij niet de echte Haru is- niets met hem te maken hebben, maar als ze meer dagen met elkaar doorbrengen groeien ze naar elkaar toe. Echter, niets in deze relatie is wat het lijkt!

The Garden of Words

Genres: drama, psychologie, romantiek, slice-of-life | Duur: 46 minuten

Een scholier droomt ervan om schoenmaker te worden en spijbelt van school om te oefenen. Tijdens een regenbui schuilt hij in een park onder een afdakje, als hij een mysterieuze vrouw ontmoet die zeker tien jaar ouder is dan zij. Hij besluit om voor haar nieuwe schoenen te maken en elke keer als ze elkaar onder het afdakje ontmoeten, groeit zijn liefde voor haar. Maar kan een liefde met zo’n groot leeftijdsverschil stand houden?

De regisseur Shinkai Makoto staat bekend om de schitterende en realistische animatie in zijn films. Bekende anime films als 5 Centimeters per Seconds en Voices of a Distant Star kwamen al eerder van zijn hand en ook The Garden of Words is alleen al een lust voor het oog.

Origin: Spirits of the Past

Genres: avontuur, drama, sci-fi, fantasie, romantiek | Duur: 1 uur en 34 minuten

Na een mislukt experiment is het leven op aarde compleet veranderd en leven de mensen in een continue strijd met de natuur. In een dorp waar mensen in harmonie met het rusteloze bos leven, ontdekt de jonge Agito een vreemde ruimte diep in het bos waar hij een meisje doet ontwaken dat 300 jaar heeft geslapen.

Agito raakt al snel bevriend met Tula, zoals het meisje heet, maar als de leiders van de naburige stad Ragna hier lucht van krijgen, wordt ze meegenomen. Ragna is een stad dat voortdurend in oorlog is met de natuur en de leiders denken dat Tula de sleutel is, maar Agito is vast besloten haar terug te halen voordat ze hun plannen kunnen uitvoeren.

Whisper of the Heart

Genres: avontuur, drama, fantasie, romantiek en slice-of life | Duur: 1 uur en 51 minuten

Uiteraard mag een Studio Ghibli film niet ontbreken in deze lijst, maar in plaats van Spirited Away of Howl’s Moving Castle zet ik deze minder bekende film ‘Whisper of the Heart’ in de schijnwerpers. De tekenfilm gaat over Shizuku die tijdens de zomervakantie hoopt haar talent te ontdekken.

In de trein ziet ze dat er een gewone kat ‘meereist’ en uit nieuwsgierigheid volgt ze het beestje om zo uiteindelijk bij een bijzondere antiekwinkel terecht te komen. Daar ziet ze een charismatisch beeldje van een kat en ontmoet ze de kleinzoon van de winkeleigenaar. Geïnspireerd door De Baron en het winkeltje, schrijft Shizuku een boek, terwijl ze ondertussen ook een band krijgt met Seiji en een lied voor school.

Lekker janken bij deze anime films.

Ik realiseer me nu dat 3 van de 5 films in dit blog eerder drama’s zijn dan romantische films…. Over hoe liefde ook pijn kan doen. Geweldig! Lekker een potje janken tijdens Valentijn…

Geniet er van! XD

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: