Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

6x Japanse muziek bekend van anime

Japanse muziek bekend van anime

Het is even geleden dat ik aandacht gaf aan Japanse muziek. De artiesten zitten niet stil, dus vond ik het wel tijd voor een nieuwe lijst met muziek bekend van anime. Het zijn niet alleen intro’s of outro’s van anime, maar ook nieuwe muziek van artiesten die je weleens gehoord moet hebben. Er zit ook een mooie video van WIT Studio tussen!

Dankzij anime luister ik eigenlijk alleen nog maar muziek van Japanse artiesten. Is het dan zo special? Nou, misschien niet. Als ik een reden kan bedenken waarom ik zo’n fan ben van Japanse artiesten, is het gewoon dat ik de Japanse taal mooi vind klinken in muziek. Is dat zo gek?

Tegenwoordig ken ik heel veel verschillende artiesten, die ik op de één of andere manier heb ontdekt dankzij anime. Coole muziek bekend van anime, maar niet uit anime. Daarom wil ik in dit blog een aantal van die nummers graag met jullie delen. Misschien ontdek je ook een nieuwe artiest!

Eve – Underground

Internet sterren die bekend zijn geworden door het coveren van Vocaloid muziek breken de laatste tijd door als nieuwe top artiesten in de Japanse muziek wereld. Eve is er ook zo één die inmiddels een hele eigen, unieke stijl heeft ontwikkeld. Zijn muziek video’s vallen op en nu hij de samenwerking aan is gegaan met de creatievelingen van WIT STUDIO, is het duidelijk dat ook hij het gemaakt heeft. Kijk je ogen uit met Underground!

Soraru – Gin no Kisei (Goblin Slayer ED)

Goblin Slayer heb ik nog niet gezien, maar ik denk dat ik de outro ‘Gin no Kisei’ inmiddels 100x gehoord heb. Ik ben een groot fan van zanger Soraru, dus ik was er als de kippen bij toen hij zijn eerste live muziek video publiceerde!

Natsushiro Takaaki – Gänger

Natsushiro Takaaki ken je wellicht als je de anime Yowamushi Pedal: New Generation hebt gezien. Hij heeft de eerste twee intro’s van deze anime gemaakt. ‘Gänger’ is zijn meest recente single en is ontzettend cool, als ik het zelf zeg.

Kenshi Yonezu – Flamingo

‘Peace Sign’ van Kenshi Yonezu is een van de toffe intro’s van My Hero Academia die velen met enthousiasme ontvangen hebben. Deze Japanse zanger is in korte tijd heel populair geworden, die met gemak 20 miljoen views heeft. Flamingo is een verrassende single. Hij is ontzettend catchy en ik krijg hem niet uit mijn hoofd. Fla-fla-flamingo!

ONE OK ROCK – Stand Out Fit In

Tegenwoordig maakt de populaire Japanse band ONE OK ROCK vooral Engelstalige muziek. Iedereen vind er wel wat van, maar ik vind het stiekem helemaal niet erg. Hun liedjes blijven mooi en vol inspirerende woorden. De harde video van ‘Stand Out Fit In’ zegt denk ik wel genoeg.

amazarashi – Living Dead

amazarashi (zonder hoofdletter, ja) blijft mij altijd verbazen met bijzondere muziekvideo’s, een prachtige stem en songteksten die je doen nadenken. Soms zijn ze akelig herkenbaar of gewoon erg inspirerend. Ik krijg er geen genoeg van, dus ik deel graag de recente muziek video ‘Living Dead’!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: