5x Japanse songs voor je Halloween party

Trick or treat! Wij trakteren niet met snoep, maar met een lijst met verrukkelijke Halloween songs. Ga je nog naar een afterparty of wil je gewoon nagenieten, dan zijn dit de perfecte nummers om te luisteren vanavond. In dit blog zet ik mijn 5 favoriete Japanse Halloween songs op een rijtje. Durf jij door te klikken?

In Japan wordt Halloween massaal gevierd. Dit weekend was Shibuya afgesloten voor een mega Halloween party. Dat ziet er dan zo uit!

4 toepasselijke anime en griezelige AMV’s vind je al in dit blog. Ook de Japanse muziek zit vol met hippe, spookachtige liedjes. Vanochtend publiceerde ik een blog over utaite, en laten de volgende vijf liedjes nou door hen gezongen zijn. Heb je meteen een indruk van hun toffe zangtalent!

#1 Crazy ∞ nighT (diversen)

Crazy Night is een collab van verschillende utaite voor de ETA Halloween Party 2016 (Japanse site). Lijkt net de opening van een musical, vind je niet?

Ik vind het super leuk!

Cast: (Vocaloid – Utaite)

Hatsune Miku – Alfakyun
Kagamine Rin – Stun Gun
Kagamine Len – Araki
Megurine Luka – Kurokumo
GUMI – Nichan
Gakupo Kamui – Madotsuki
Kaito – Roccol

Voor een vertaling van de lyrics kijk je hier.

#2 Bad ∞ End ∞ Night (diversen)

Nog niet genoeg kippenvel? Voor dezelfde ETA Halloween Party is dit de tweede themesong: Bad End Night. Samen met Crazy Night vormt dit trouwens een serie van 4 tracks onder de naam ‘Night Series’.

Cast:

Miku – Sekihan
Rin – Majiko
Len – Kradness
Luka – Piko
GUMI – Matsushita
Kamui – Luz
Kaito – Underbar

Lyrics vertaling vind je hier.

Hier is ook nog een andere (gekkere) versie van dit lied!

#3 Happy Halloween (Akatin)

De onbetwiste Halloween Vocaloid track is Happy Halloween. Het origineel is met Kagamine Rin, maar deze versie van Akatin vind ik de allerleukste. Dat hij verschillende typen zangstem in één liedje gebruikt is typisch Akatin. Lekker gek en totaal niet serieus.

Wil je nog meer, of is dit niet jouw smaak? Probeer ook eens de toffe rapversie van Nqrse of die van Sou.

De lyrics van dit liedje vind je hier.

Ho! We zijn er nog niet!

Je bent toch niet geschrokken van de awesomeness? Of je vind er echt niks aan, dat kan ook… Deze Halloween party gaat nog even door! Ik heb nog twee Halloween songs die ik je niet wil onthouden.

#4 Hallo! Ghost Ship (USSS)

De utaite Urata, Sakata, Shima en Senra vormen een vier koppige unit die sterk doet denken aan een idol groep. En zeg nou zelf, klinken ze niet ontzettend cool? Al vind ik dit Halloween nummer eerder gezellig dan eng.

#5 Greedy Halloween Candy Nights (Machigerita)

Tenslotte heb ik hier Greedy Halloween Candy Nights voor je van utaite/producer Machigerita. De muzikant staat erom bekend Halloween songs te maken. Omdat wij zo van snoep en griezelen houden.

Wil je meer van dit soort liedjes ontdekken? Op de site vind je nog meer blogs over utaite!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.