You are here
Home > Blog > 6x anime scènes die je nooit vergeet

6x anime scènes die je nooit vergeet

Scènes die zo’n diepe indruk op je maken dat je ze niet meer vergeet. Een scène die zo spannend is dat de beelden op je netvlies gebrand staan en de soundtrack op de achtergrond bezorgt je keer op keer kippenvel als je die hoort, ook zonder dat je de beelden nog ziet. Die momenten heb je in films en gewone series, maar ook zeer zeker in anime.

In deze post zet ik zes scènes uit anime op een rij die ik niet snel meer zal vergeten. Let op! Hierbij is er kans dat er spoilers zijn, dus ik geef de naam van de anime en de aflevering (als ik die nog weet) erbij zodat je gewaarschuwd bent.

#1 Dragon Ball Z: Goku wordt Super Saiyan voor de eerste keer

Hoe kunnen we ooit het epische moment vergeten dat Goku voor het eerst Super Saiyan werd, nadat Freeza dood en verderf zaaide. De precieze aflevering weet ik niet meer, maar deze scène maakte zeker weten indruk en de rest is geschiedenis…

#2 Attack On Titan – Episode 2: “The titans are coming!”

Attack on Titan was een spectaculaire anime en één van de spannendste die ik tot nu toe heb gezien, maar de scène die mij het meeste bijblijft is het moment dat de Armored Titan door de muur heen breekt. Je bent nog niet bijgekomen van de heftige eerste aflevering, of je ziet al zo’n gigantische bonk spieren op je af denderen. De animatie in deze scène is net zo adembenemend en met de soundtrack erbij maakt het een onvergetelijke indruk.

#3 Noragami – Episode 1 (?): Yato sluit band met Yukine

Eén van de mooiste momenten in de serie Noragami vond ik het moment dat Yato Yukine vind en een ‘contract’ met hem afsluit. De woorden waarmee de spreuk wordt uitgesproken en dan ook nog de fel oplichtende blauwe ogen van Yato maakten indruk op me. De soundtrack hier (en in de hele anime) is ook fantastisch om te horen.

#4 Death Note: “Take a potato chip and eat it!”

Death Note bracht met Light één van de bekendste anti-helden voort en de serie behoort tot de klassiekers die vrijwel elke anime fan wel heeft gezien. Het is lang geleden dat ik de serie heb gezien, maar ook ik weet de ‘take a potato chip and eat it!’ scène nog die inmiddels de bekendste is uit de serie. Ik zie het als een metafoor voor dat Light elke kans die hij krijgt ook meteen benut.

#5 Katanagatari – Episode 2: Shichika vs Uneri

katanagatari is één van mijn top favoriete anime. Het is een serie van 12 afleveringen die elk 50 minuten duurde en in 2010 iedere maand uit kwam. Eén van de redenen dat ik deze serie zo gaaf vind, zijn de gevechtscènes. Ze doen vaak de hele aflevering over om tot een oplossing te komen waarmee Shichika zijn tegenstander kan verslaan, en dan is het gevecht ook binnen enkele ogenblikken geklaard. Shichika is niet voor niets de sterkste…

#6 Gintama – Episode 61: Benizakura Arc

Gintama is een serie die bekend staat om de grenzeloze komedie en als je de eerste pakweg 50 afleveringen hebt gezien, verwacht je niet dat de serie nog een serieuze toon aan zal slaan. Dat is tot je de Benizakura Arc hebt gezien. Geheel serieus wordt het natuurlijk nooit in deze serie, maar het gevecht tussen Katsura, Gintoki en Takasugi laat zien dat je niet met die luie Gin moet sollen en dat maakt zijn personage alleen al badass.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: