Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

7x jeugdsentiment voor 90’s kids

Jeugdsentiment voor 90's kids

Als kind ging mijn voorkeur al uit naar tekenfilms met een ‘goed verhaal’. Het moest niet altijd maar lachen, gieren, brullen zijn. Er mocht gerust een traantje weggepinkt worden. Dit zijn de tekenfilms van vroeg, waar ik nog met liefde aan terugdenk. Het leukste: ze zijn in Japan geproduceerd. Als jij ook opgegroeid bent in de jaren 90, is dit ook voor jou.

Alfred J. Kwak

Als je het mij vraagt is dit dé ‘Nederlandse anime’. Wie kent de avonturen van dit eendje niet? De serie zit ook nog eens vol lessen die je wel bijblijven.

Calimero

Nog zo’n iconische serie over de avonturen van een gevleugelde vriend. Zing je mee met Ca-li-me-ro?

Nils Holgersson

Ik ben nog niet klaar met vogels. De volgende serie is namelijk Nils Holgersson, de tekenfilm over een jongen die klein wordt door een betovering van een kabouter. Hij wordt geholpen door een mooie witte gans. Het intro liedje blijft ook ontzettend leuk.

Boes Boes

Dit is ook een ‘Nederlandse anime’. Net als in het geval van Alfred J. Kwak werd de tekenfilm gemaakt in Japan. De strip is natuurlijk van Wil Raymakers. In de hoofdrol is een os op klompen. Boes-boes!

Rurouni Kenshin – Samurai X

Eén van mijn favoriete series die ik vroeger zag op tv, was Rurouni Kenshin. Of toen bekend als Samurai X! Volgens mij werd de serie uitgezonden op de Nederlandse Cartoon Network laat in de avond. Een tijdstip waarop ik meestal al op bed moest liggen, maar marathons doen wonderen. Ik hield van deze serie en ik keek meer naar Kenshin op dan naar Goku.

Digimon

Ik zal je een geheimpje vertellen. Niet iedereen was het er toen met mij eens, en nu misschien ook niet. Maar ik vond Digimon altijd een leukere serie dan Pokémon. Ik moest alle aflevering gezien hebben, omdat Digimon een doorlopende verhaallijn had waarbij de kinderen ook ouder worden. Een beter verhaal en de digimons zijn super leuk!

Ik was hartstikke verliefd op Matt.

https://www.youtube.com/watch?v=azv86Qit3LY

Yu-Gi-Oh!

Geloof in de hart van de kaarten. Een motto dat ik kan dromen. Van alle latere anime series die in Nederland op tv te zien waren, was Yu-Gi-Oh! Duel Monsters mijn favoriet. Het was de eerste serie waarbij ik op internet ging zoeken naar nieuwe afleveringen, wanneer die in Nederland nog niet uit waren. Pas heb ik de serie opnieuw gekeken op Netflix. Blijft leuk!

Sinds kort hebben wij een Facebook Groep. Wil je praten over anime? Zorg dan dat je zo snel mogelijk lid wordt. Iedere weeb is welkom. Kom hier!

Anime reviews lezen?

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

3 reacties

 1. Eline schreef:

  De meeste series keek ik vroeger ook, leuk blog! En jeej nog een Digimon fan 😀 Ik spaarde ook Digimonkaarten herinner ik me. Matt was inderdaad een lekker ding toen haha 😛

  • Yasumi schreef:

   Ik heb ook nog een stapeltje Digimon kaarten liggen ergens. Wat dat betreft spaarde ik wel weer meer pokémon, vooral omdat klasgenoten die ook meer hadden 😋

   • Eline schreef:

    Ik had ook meer Pokémonkaarten; ik vond Pokémon en Digimon gewoon allebei leuk! 😀 En later kwam daar nog Medabots bij (al was dat begin ‘00 denk ik) en spaarde ik die poppetjes haha. Ik moet trouwens zeggen dat ik de nieuwe seizoenen van Digimon niet meer gevolgd heb, maar dankzij dit blog heb ik zin om toch alles eens te kijken!

Vermeldingen

 • Eline
 • Yasumi
 • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: