You are here
Home > Evenementen > Conventies > Abunai (2016): het wordt hot!

Abunai (2016): het wordt hot!

In de tropische hitte van deze week is rustig aan doen het beste wat je kunt doen. Ga je werken of naar school? Ook al is dat vervelend, sta wat vroeger op zodat je op je gemak kunt ontbijten en je niet hoeft te haasten. Dat geldt ook voor als je komend weekend naar één van de hotste animeconventies in Nederland gaat!

Buienrader voorspelt dat het dit weekend in Veldhoven 30°C wordt, en hoger. Benauwd kan het ook worden, want er worden ook onweersbuien verwacht. Tja, welkom in Nederland! Aan de andere kant; de zomers in Tokyo zijn ook vochtig en heet, dus ergens is het ook wel toepasselijk, vind je niet?

Klagen is echter geen optie, vind ik. Het zomerweer in Nederland valt dit jaar echt niet tegen, al zeg ik het zelf. Het kan nooit erger zijn dan vorig jaar. Het beste wat je kunt doen, is je aanpassen aan de temperaturen. Dat geldt extra als je in cosplay rondloopt. Ik heb tot op heden alleen maar warme kostuums gehad, dus ik wéét hoe dat voelt. Daarom heb ik in dit blog een aantal hele belangrijke tips die je moet meenemen naar Abunai!

FYI: Abunai is een grote conventie die ieder jaar eind augustus plaatsvindt in het NK Koningshof in Veldhoven. Dit jaar van 26 t/m 28 augustus

# Tip 1: drink voldoende

De aller-aller-aller belangrijkste tip die ik kan geven is: neem een water mee. Desnoods in een literfles, die je vervolgens iedere keer kunt vullen zodra die leeg is. Met deze warmte moet je gewoon blijven drinken.

Daarnaast is (Japanse) ijsthee of andere frisdrank met dit weer ook eerlijk!

# Tip 2: eet watermeloen!

Er zijn van die momenten dat je echt geen zin hebt om wat te drinken. Ik eet zelf graag fruit als het warm is; vooral een appel, peer of meloen gaat er wel in.

Laat watermeloen eten in de zomer nou ook eens typisch Japans zijn. Suikawari (in kanji: スイカ割り), wat letterlijk ‘watermeloen splijten’ heet, is een Japans gebruik waarbij omstebeurten een geblinddoekt persoon een watermeloen moet splijten met behulp van een stok. De stukken worden vervolgens onder de deelnemers verdeeld. Heerlijk!

# Tip 3: neem regelmatig pauze

Op Abunai is er heel veel te doen, maar de persoonlijke ervaring leert dat je de meeste tijd doorbrengt in de rijen of kletsend met je vrienden. Is het bij een evenement al druk? Overweeg dan of je echt per se dat wil doen, want binnen zal het niet koeler zijn met zo veel mensen. Je krijgt heus nog wel een kans de volgende keer.

Het voordeel van de locatie is dat het lekker tussen de bomen ligt en het NH Koningshof heeft een aantal binnentuinen met terrasjes. Picknicken onder de bomen is ook een idee. Met andere woorden: zoek regelmatig een zen moment!

# Tip 4: cosplay is niet verplicht

Ik heb nog overwogen om in cosplay te gaan, maar toen ik hoorde over de weersverwachtingen heb ik dat plan van tafel geveegd. De enige cosplays die ik heb zijn nogal warm, en omdat ik zelf toch maar één dag ga, voel ik me niet geroepen om er veel voor te doen. Ik heb besloten: vanaf volgend jaar ga ik weer actief cosplayen. Nu is deze site belangrijker 🙂

Ik neem aan dat je het wel weet, maar cosplay is niet verplicht. Tenzij je natuurlijk een photoshoot of competitie hebt, kun je het beste in de ochtend- en avonduren cosplayen, en gedurende het heetste moment van de dag iets koelers aantrekken. Dat idee heb je vast ook al bedacht, dus vooral doen!

# Tip 5: ga zwemmen?

Zowel het NH Koningshof als NH Best verderop hebben een mooi binnenzwembad en zeker als je er het hele weekend blijft, kan ik het me voorstellen dat je daar gebruik van wilt maken. Voor de hotelgasten is het gratis, maar is volgens mij ook voor (tegen betaling) bezoekers mogelijk. Dat klinkt vooral voor alle Haru’s (Free!) als muziek in de oren 😉

Anders pak je die literfles en giet je het water buiten uit boven je hoofd. Dat geeft vast ook een momentje van verkoeling op!

Relax, en have fun!

Hopelijk blijven die onweersbuien zo lang mogelijk weg en kunnen we vooral genieten van een heerlijk zomers weekend. Neem het er van, want je weet hoe het weer in ons land is.

Doe het met deze warmte rustig aan, maar heb vooral plezier!

Wie weet zie ik je op zaterdag daar 😉

summerfestival

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: