De muziek afspeellijst van een otaku (onderweg naar Abunai) – 4/4

De zomervakantie kan nooit lang genoeg duren. Helaas komt er toch echt een eind aan. Dat betekend echter nog één ding waar de otaku naar kan uitkijken: Abunai! Zoek je nog leuke muziek om naar te luisteren onderweg? Ik help je met een paar nieuwe tips voor de afspeellijst van een otaku.

Volgende week is het weer zover. Een feestje waarmee anime fans hun zomer perfect kunnen afsluiten. Abunai is weer van 25 t/m 27 augustus 2017. Mocht je nog geen kaartjes hebben en je wil gaan: wees snel! Er zijn niet veel meer!

Ik ga deze keer alleen op zaterdag, omdat ik helaas niet een heel weekend kan. Volgend jaar misschien!

Uiteraard vul ik mijn afspeellijst weer aan met nieuwe muziek voor onderweg. Ik deel mijn vier tips hier met jou:

OLDCODEX – Where’d They Go?

Als er iets is waar ik Free! (de anime ja) voor kan bedanken, is de ontdekking van een cool bandje. Namelijk OLDCODEX. De rockband verzorgde verschillende theme songs voor die anime. En verder ook nog voor God Eater en een paar andere bekende series.

Een leuk detail is dat de zanger niemand minder is dan Tatsuhisa Suzuki. Hij is de stemacteur van onder meer Makoto Tatchibana (Free!, in case you didn’t know yet)!

Where’d You Go is de nieuwste single van de band.

DAOKO & Kenshi Yonezu – Uchiage Hanabi

Dit is de theme song voor de nieuwste film van Studio Shaft: Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?. Heel origineel is de titel niet, maar ik vind het een prachtig nummer.

DAOKO is, net als veel nieuwe artiesten tegenwoordig, haar muzikale carrière is begonnen op internet. Ze uploadde rap covers op NND en werd daar in 2012 op 15 jarige leeftijd ontdekt. Sindsdien heeft ze al een aantal singles en albums uitgebracht.

Voor dit nummer heeft ze haar krachten gebundeld met Kenshi Yonezu, eveneens een talent van Nico Nico die begon als Vocaloid producer onder de naam ‘Hachi’. De vorige keer kwam er ook al een nieuw nummer van hem voorbij.

Mafumafu – Yume no Mata Yume

Ken je Mafumafu nog niet? SHAME ON YOU! Dan heb je dit blog nog niet gelezen. Zodra er ook maar één nieuw nummer verschijnt, gaat de fangirl in mij los.

Het nummer kende ik al, omdat een geïllustreerde videoversie (deze) vorig jaar al uit kwam. De live action versie kwam als een leuke verrassing. Het is zijn eerste los van After the Rain (zijn unit met Soraru).

Ik vind het sfeervol en vrolijk!

Amatsuki – Mr. Fake

Tenslotte deel ik met jullie de nieuwste videoclip van Amatsuki. Ik vind het een cool nummer, net als de video! Deze komt dus ook zeker op mijn afspeellijst 😉

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.