Akira, Cowboy Bebop en meer anime op Netflix

De afgelopen weken zijn er een aantal anime titels aan de catalogus van Netflix toegevoegd. Dat maakt mij nog geen diehard Netflix kijker, maar dit vind ik wel heel tof. Deze week nog zijn Akira en Cowboy Bebop erbij gekomen. Nee nee, dit is geen grap! Lees maar verder als je me niet gelooft.

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik wat aan Netflix zou hebben. Hier in het huishouden is er niemand die er interesse in heeft, en het aanbod aan films en series waar ik écht naar wil kijken is nog best klein. Een abo staat dus voorlopig nog niet op de planning. Toch maak ik al een paar maanden dankbaar gebruik van een subaccount bij een vriendin. Dat vind ik super lief, en handig om zo toch een zicht te hebben op wat de streaming dienst te bieden heeft.

Nieuwe anime titels op Netflix

Er waren al geruime tijd een aantal anime op Netflix te vinden. Code Geass, Death Note, Bleach en een aantal Pokémon seizoenen zijn daar voorbeelden van. Knights of Sidonia en Kurokumo zijn Netflix exclusieve series die ook bij ons te zien zijn. Dit vind ik onwijs positief, want zo zijn er steeds meer legale mogelijkheden om anime te kijken.

Begin maart werden deze anime toegevoegd:

  • Berserk The Golden Age Arc (2012/2013): 3 films
  • Kenshin Tsuioku-hen  (1999): 4 afleveringen
  • Kenshin Seisou-hen  (2001): 2 afleveringen
  • Ghost in the Shell 2: Innocence (2004): film
  • Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011): film

Déze week zijn dus Akira (film, 1988) en Cowboy Bebop (serie, 1998) aan het rijtje toegevoegd. Beide zijn enorm belangrijk geweest voor de bekendheid van anime in het westen, dus ik vind het super cool dat ze nu beschikbaar zijn.

Wie weet wat hierna nog volgt?

Vooruitzichten Netflix

In ieder geval is er een Godzilla anime (de eerste in de franchise, nota bene!) in de maak, die op Netflix te zien zal zijn. Eerder deze maand werd bekend dat de film wereldwijd te zien zal zijn. De anime film komt dit jaar nog uit.

Zoals je vermoedelijk wel al weet, komt er ook een nieuwe live-action adaptatie van Death Note op Netflix. Daar blijft het niet bij.

Er komt ook een Netflix Original serie gebaseerd op de populaire manga Boku dake ga Inai Machi van Kei Sanbe. De manga inspireerde eerder al een anime serie die de Engelse titel ERASED heeft. De serie komt in de winter dit jaar uit in wel 190 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.