You are here
Home > Evenementen > Anima 2017 draait Your Name, In this Corner of the World

Anima 2017 draait Your Name, In this Corner of the World

anima 2017 affiche

Festival Anima is een jaarlijks animatie filmfestival in Brussel, waarop ook anime films worden vertoond. Dit jaar zijn er verschillende succesvolle films te zien waaronder In this Corner of the World en Your Name. In dit blog werp ik de schijnwerpers op de anime films van Anima 2017.

Onze zuiderburen kunnen hun hart ophalen dit jaar met drie prachtige anime films, The Red Turtle en Kubo and the Two Strings op het programma.

Your Name

De supersuccesvolle film Kimi no na Wa van Makoto Shinkai brak record na record. Het is nu de beste film in Japan. Ook daarbuiten heeft de film Spirited Away verslagen in opbrengst én populariteit.

Grijp je kans, België!

In This Corner of the World

Door het succes van Your Name, wordt het succes van In This Corner of the World over het hoofd gezien. Toch staat ook deze film in de top 10 van de Japanse box office. Deze week steeg het naar de 7e plaats. Het staat nu op plaats 4 als de beste animatiefilm die ooit in Japan is vertoond.

Anthem of the Heart

Deze film heb ik stiekem al gezien via een download. Slecht, ik weet het, maar zo kan ik wel zeggen dat dit een prachtige film is.

The Red Turtle

De mooie ‘stille’ animatiefilm van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit en Studio Ghibli is tot nu toe een groot succes. The Red Turtle heeft een Oscarnominatie, en won een Annie Award voor beste onafhankelijke animatiefilm.

Ik heb er een enthousiaste recensie over geschreven, dus dat alleen al moet overtuigen dat deze film absoluut de moeite waard is om te zien.

Kubo and the Two Strings

Dit is dan wel geen anime, maar Kubo and the Two Strings is een 3D animatiefilm die zich afspeelt in Japan. Ik heb de film nóg niet gezien, maar hoe vaker ik de trailer zie, des te meer heb ik toch wel zin om het te zien!

Wanneer is Anima 2017?

Anima is van 24 februari tot 5 maart. Voor meer informatie over het festival zelf verwijs ik je naar hun website.


Highlighted Image: © Festival Anima

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: