Anime Awards 2017: Best Opening

Ben je benieuwd naar mijn favoriete opening van 2017? In dit blog vertel ik jou wat mijn keuze is voor de Best Opening categorie van de Anime Awards. En om eerlijk te zijn, was die keuze voor mij helemaal niet moeilijk.

Eigenlijk vind ik de Opening en Ending categorieën van de anime awards het leukste om te beoordelen, omdat ik de betreffende anime niet hoef te zien om dat te doen. Daarnaast is muziek en anime altijd een coole combinatie. Weet jij al welke je gaat kiezen?

#6 Ancient Magus’ Bride OP1: Junna – Here

Ancient Magus’ Bride is een mooie anime, maar eerlijk gezegd vind ik de intro niet zo geweldig. Het liedje is best mooi, maar daarmee is alles gezegd.

#5 Showa Genroku Rakugo Shinjuu S2: Megumi Hayashibara – Imawa no Shinigami

Ik ben helemaal niet verbaasd dat dit een nominatie heeft, want de intro is heel bijzonder. Dramatisch, net zoals het verhaal.

#4 Princess Principal: VOID_CHORDS FEAT.MARU – The Other Side of the Wall

Oh wat een cool liedje! Het Engels is verrassend goed voor een Japans liedje, ik ken de zangeres verder ook niet dus ik heb geen idee. De intro komt goed binnen en blijft in je hoofd hangen. Voor mij een stevige vierde plek!

#3 Attack on Titan S2: Linked Horizon – Shinzou wo Sasageyo!

Sasageyo! Sasageyo! Echt, wat je ook mag vinden van deze intro: het staat als een huis. Het voelt een beetje als een nationaal volkslied, zoals eigenlijk elke intro die Linked Horizon voor Attack on Titan heeft gedaan.

Dramatisch en meeslepend, niet iets waar ik elke dag naar zou luisteren maar het is onlosmakelijk verbonden met de serie. En ik vind de stem van zanger Revo altijd mooi.

# 2 ACCA: One III Notes – Shadow and Truth

Zo stom die regio blokkades… anders had ik deze serie zeker weten ook gekeken. Het leek voor mij niet de moeite waard om dit te downloaden sorry, maar achteraf gezien had ik dit waarschijnlijk heel leuk gevonden.

Deze opening komt voor mij op de tweede plaats. Ik hou van jazzy intro’s, want ze doen me denken aan één van mijn favorieten: de intro van Baccano!

#1 My Hero Academia OP2: Kenshi Yonezu – Peace Sign

Je mag het biased noemen, want ik ben een fan van Kenshi Yonezu, maar Peace Sign verdient van mij de eerste plaats. Het is eerlijk gezegd niet mijn favoriete nummer van deze zanger, maar ik vind dit wel de leukste intro in dit rijtje.

Wist je trouwens dat Kenshi Yonezu de Vocaloid producer ‘Hachi’ is?

Laat in de reacties weten wat jouw nummer 1 is!

Op de hoogte blijven van de nieuwste posts?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.