Anime Con 2018: een geslaagd verjaardagsfeestje!

Hiep hiep hoera! Onlangs bezocht ik een verjaardagsfeestje. En wat voor één! De grootste anime conventie van Nederland bestaat 20 jaar en dat moest gevierd worden. Daar hoorde JAM Project bij, maar natuurlijk ook weer cosplay, games en anime. In dit verslag lees je wat ik heb gedaan op Anime Con 2018!

Van 15 juni tot en met 17 juni was het weer tijd voor Animecon 2018. Het hoogtepunt van het jaar voor veel anime fans. Hoewel er tegenwoordig meer verschillende conventies worden georganiseerd, blijft dit één van de meest geliefde in Nederland. Dit jaar werd er extra uitgepakt, want het evenement bestaat 20 jaar. Een droom kwam uit: JAM Project stond zaterdagavond op het grote podium!

Dit jaar ging ik alleen. Niet in een groepje in een huisje op Kijkduin, maar vanuit huis heen en weer met de auto. Ik had de parkeerkosten er wel voor over om ’s avonds na slechts drie kwartier rijden in mijn eigen bed te slapen. Bovendien was dit ook het laatste weekend dat de studenten uit Hongarije bij ons logeren, dus daar moest ook aandacht aan gegeven worden.

Ooit zelf een anime maken?

Vrijdag ging ik, na de openingsceremonie, een animatie workshop doen. Dit was best grappig. Eerst werd een uitleg gegeven over hoe animatie in het algemeen werkt, zoals de 12 basis principes. Daarna maakte de hele groep een pixilation animatie. Dat is stop motion animatie met live beelden.

Wat ik met deze opgedane kennis kan? Misschien nog scherper letten op de kwaliteit van de animatie in anime die ik kijk. Of ik maak ooit mijn eigen anime…

😉

JAM verjaardagsfeestje!

Op zaterdag barstte het feest helemaal goed los, want JAM Project zou optreden! Maar eerst was er nog genoeg tijd voor andere activiteiten. Ik bezocht de AMV competitie en een gedeelte van de Clara Cow Cosplay Cup (C4). Tussendoor hield ik me op in de game- of dealerroom. Ook kwam ik regelmatig bekenden tegen, waar ik een praatje kon maken. Op dit evenement verveel je je niet snel!

Als voorprogramma van JAM Project, bezocht ik eerder die avond het optreden van de band X Made Alcoholic Santaclaus. De Amazon zaal is amper groot genoeg voor het kabaal dat deze heren maakten. Zeker niet slim om dan je gehoorbeschermers te vergeten. Eerder had ik ook een paar liedjes van NECRONOMIDOL meegekregen en vond dat de zangeressen moeilijk boven de muziek uit konden komen. Gelukkig hadden deze heren een steviger stemgeluid, maar van mij had het wat minder gemogen. Het geluid dan. De muziek was kicken!

Dankzij de kerstmannen was ik nu goed opgewarmd voor het volgende concert. JAM Project voerde allemaal bekende theme songs op. Ook een aantal solo nummers kwamen voorbij, die het publiek luidkeels mee kon zingen. Het was een gaaf concert met veel energie, leuk contact tussen de band en het publiek.

Bento eten als een boeddhistische monnik.

Op zondag was ik er al om maar liefst half 9. De Hongaren moesten vroeg op het vliegveld in Eindhoven worden afgezet. Ondanks dat ik een flinke bak koffie nodig had om goed wakker te worden, had dit wel een groot voordeel: ik kon me inschrijven voor de Shojin (tempel) bento workshop. Deze populaire workshop was vaak al uitverkocht in voorgaande edities, maar nu was ik er ruim op tijd bij.

Tijdens deze workshop heb ik een bento gemaakt die men traditioneel in de boeddhistische tempels maken. Het is vegetarisch met alleen natuurlijke ingrediënten. Deze bento heb ik uiteindelijk thuis opgegeten. Smakelijk en gezond!

Voor de rest verliep de zondag zen. Ik nam de tijd om te socializen en te relaxen in de game room.

Anime Ahoy!

In 2019 landt het grootste anime evenement in Ahoy Rotterdam. Voor mij slechts een uurtje met het OV of half uur met de auto. Geen hotel meer nodig! Ik ben benieuwd hoe ze die locatie kunnen omtoveren tot het gezellige Anime Con. Ik kijk er met veel belangstelling naar uit.

Alleen hoop ik wel dat de opening- en sluitingceremonies wat interessanter zijn volgend jaar…

Gelukkig zijn er de foto’s nog.

Tot slot heb ik hier een selectie foto’s die ik heb gemaakt tijdens Anime Con.

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.