Anime Con 2019 Videoprogramma Preview

Anime Con heeft die naam niet voor niets. Daarom heb ik naar het programma gekeken en de titels die ik het interessantst vond op een rij gezet. Nieuwsgierig wat je kunt zien op de grote schermen van de anime conventie? Lees snel dit Anime Con 2019 preview!

Er is veel verandert sinds juni 2018. Toen had ik nog geen idee dat ik nu in Bratislava zou wonen. Dat ik in juni 2019 op vakantie zou gaan…naar Nederland. Er komt heel wat kijken bij zo’n verhuizing en het is vooral heel onwennig.

‘Onwennig’. Dat is denk ik ook hoe ik Anime Con 2013 kan beschrijven. De eerste keer dat de conventie in Den Haag werd gehouden. Dat is alweer zes jaar geleden! Het World Forum werd al snel een vertrouwde plaats waar fans van anime, manga en cosplay zich ieder jaar verzamelden. Dit jaar zal het weer onwennig zijn. Voor sommigen is het moeilijk in te beelden hoe ze AHOY Rotterdam kunnen omtoveren tot de sfeervolle anime conventie, die Anime Con tot nu toe altijd is geweest. Waar we hoe dan ook op kunnen rekenen, is dat de organisatoren hun uiterste best doen om het weer een gave ervaring te laten zijn.

Ik ga Anime Con 2019 tegemoet met weinig verwachtingen en al helemaal geen planning. Dit jaar hoop ik vooral veel bekenden te kunnen zien en spreken. Want wie weet wanneer de volgende kans zich voordoet? Voor mij is de conventie altijd al een plaats geweest om mensen te ontmoeten. Vaak kwam ik niet eens aan veel activiteiten toe, omdat het gezellig genoeg was met elkaar. Dat is denk ik ook het belangrijkste tijdens zo’n evenement.

Series

Sarazanmai

Ikuhara is een regisseur met een reputatie en wanneer je Sarazanmai gaat kijken, begrijp je meteen waarom. ‘Krankzinnig’ is denk ik een goed woord om de eerste aflevering van de serie te omschrijven. Drie jongens die gedwongen worden om te transformeren in kappa’s. Om vervolgens zombies te verslaan door hun shirikodama te stelen – zoek maar op wat dat is, ik weiger dat uit te leggen. Vreemd zit er tussen de kleurrijke, bizarre beelden ook een heleboel charme en een zeer strakke verhaallijn. Als je tijd hebt, ga de eerste afleveringen kijken op vrijdag om 20:00 uur.


Boogiepop and Others

Deze anime volgt de geruchten over een ‘shinigami’ – een god van de doden, die meisjes doodt wanneer ze op hun mooist zijn: zijn naam is ‘Boogiepop’. Hij houdt de gemoederen op school bezig. Maar Boogiepop is niet de enige mysterie die schuilgaat. Niet de makkelijkste anime om te volgen, maar de serie geeft meer dan genoeg stof om over te praten.

Boogiepop and Others is op vrijdag tussen 20:00 en 22:00 in Video Room 2. Ik schreef een recensie over de serie, als je meer wil weten:


That Time I Got Rëincarnated as a Slime

Als je het mij vraagt, is dit één van de leukste isekai anime die de afgelopen tijd is uitgekomen. De beste? Dat misschien niet, maar in mijn ogen laat de serie wel zien wat goede worldbuilding is. Verder zit deze vol avontuur, humor en leuke personages. De eerste vijf afleveringen van That Time I Got Reïncarnated as a Slime zijn te zien tijdens Anime Con 2019 in Video Room 1 tussen 16:00 en 18:00. Meer weten over de serie? Check mijn recensie!


Films

Tijdens Anime Con kun je ook genieten van een aantal toffe anime films. Misschien wel je enige kans om deze films op een groot scherm te zien! Het gaat namelijk om Nederlandse of zelfs Europese premières. Benieuwd welke? Hier het lijstje:

Check ook onze complete agenda voor meer anime screenings!

Wat is er nog meer te doen?

Uiteraard is er nog veel meer te doen behalve anime kijken. Cosplay, competities en de dealer room leegkopen. Het hoort er allemaal bij. Net als Deshima Sounds en andere concerten. Satsuki komt de stage onveilig maken en eerder schreef ik al over TeddyLoid en Myth & Roid! (jep, dat rijmt 😉 )

Wat ga jij doen tijdens Anime Con 2019? Vertel! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.