Anime en popcultuur op IFFR 2018: een Yuasa Masaaki film, Japanse popidolen en meer!

IFFR 2018 duikt in de prikkelende hedendaagse popcultuur waar anime zeker een onderdeel van is. De Nederlandse première van Yuasa Masaaki’s Night Is Short, Walk on Girl en de wereldpremière van een nieuwe show van Miss Revolutionary Idol Berserker mogen niet gemist worden als je de Japanse popcultuur leuk vind!

Deze week werd het programma van het Internationaal Film Festival Rotterdam bekend gemaakt en dan ben ik er als de kippen bij om te zien of er een Japanse animatiefilm tussen zit. Jij wilt dat vast ook wel weten, dus in dit blog heb ik de interessantste dingen voor de anime fan op een rijtje gezet.

Night is Short, Walk on Girl

We hebben nog amper de impact van recente anime hit op Netflix Devilman Crybaby verwerkt of we kunnen alweer uitkijken naar het volgende werk van anime regisseur Yuasa Masaaki. Night Is Short, Walk on Girl (Yoru wa Mijikashi Aruke yo Otome) ging op 7 april 2017 in Japan in première, maar bereikt nu Nederlandse bodem tijdens het IFFR.

In de film volgt het hoofdpersonage ‘Senpai’ een meisje wanneer ze door de straten van Kyoto loopt. Hij heet gevoelens voor haar en zoekt naar kansen om haar ‘toevallig’ tegen te komen. Helaas voor hem; ze is nog niet geïnteresseerd in de liefde. De twee personages raken echter betrokken bij een reeks incidenten veroorzaakt door iemand die zichzelf voorstelt als een Tengu – een Japans mythologisch wezen; als god van een tweedehands boek of een geldschieter.

“Hè, wat?” – jep, zeker met de unieke visuele stijl van Yuasa Masaaki is dit een zeer interessante anime film. De muziek compositie is door Michiru Oshima. Stemmen in de film worden verzorgd door onder andere Gen Hoshino, Kana Hanazawa en Hiroshi Kamiya.

Night Is Short, Walk on Girl is te zien op 27, 29, 31 januari en 3 februari.

Mutafukaz

Ik had al wat verhalen gehoord en gelezen over de Frans-Japanse animatiefim Mutafukaz, maar ik had nog geen gelegenheid gekregen om het met eigen ogen te zien. Regie door Guillaume Renard en Shoujirou Nishimi. De animatie is geproduceerd door het Franse Ankama (Wakfu) en Japanse Studio 4°C (Berserk Golden Age Arc). Mutafukaz wordt gedraaid tijdens de IFFR Young Selectors filmavond.

Angelino is woonachtig in shithole Dark Meat City. Een ongeluk veroorzaakt door een mooie, maar mysterieuze vreemdeling zal zijn leven transformeren in een… nog grotere nachtmerrie! Hij begint monsterlijke wezens te zien door de hele stad. Is hij gek geworden of is dit echt een invasie van aliens?

Check ook onze Anime Bioscoop Agenda!

Totes Adorbs <3 Hurricane met Miss Revolutionary Idol Berserker

In filmpjes van een festival in London uit 2016, oogt een optreden van de Japanse popidolen groep Miss Revolutionary Idol Berserker als een mix tussen een geslaagd carnavalsfeest en een Japanse variaty show. Confetti, ballonnen – en ik weet niet wat nog meer vliegt om de oren van het publiek. De mensen hebben een regenjas aan…

Ik weet niet of Totes Adorbs <3 Hurricane ook zo gek wordt, maar ik wil het niet missen~

Er is meer~

Natuurlijk zijn er op het IFFR 2018 weer Japanse speelfilms en in het speciale programma Maximum Overdrive wordt er meer aandacht geschonken aan popcultuur. Ik heb zelf nog geen definitieve selectie gemaakt dus kijk zelf maar!


Foto: IFFR Tijger projectie op straat, door Bas Czerwinski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: