Anime film hit Your name komt uit in de VS.

Menig fan wacht met smart op de première van mogelijk de grootste anime film hit tot nu toe: your name./Kimi no na Wa van Makoto Shinkai. In de landen waarin het al uit is; o.a. China, Zuid-Korea en Thailand stond of staat de film op de 1e plaats in de box office. Daarmee is het Spirited Away voorbijgestreefd als meest verdienende Japanse film ooit!

De nieuwste film van de Japanse animatiefilm regisseur Makoto Shinkai, gaat over de twee studenten Mitsuha en Taki. Het meisje Mitsuha woont in een dorp in de bergen. Haar vader is de burgemeester, en is niet vaak thuis, dus is ze vooral samen met haar kleine zusje en haar grootmoeder. Ze verlangt naar het geweldige leven in Tokyo. Taki woont in centraal Tokyo. Naast school, spendeert hij zijn tijd met zijn vrienden en heeft hij een baantje bij een Italiaans restaurant. Op een dag droomt Mitsuha dat ze een jonge man is in Tokyo, terwijl Taki een droom heeft waarin hij een meisje is dat woont in de bergen, waar hij nooit eerder is geweest….

Engelstalige première met aangepaste Radwimps soundtrack!

Funimation zorgt voor de filmrelease in de Verenigde Staten en Canada. Die staat ingeklokt op 7 april, en komt in maar liefst 200 bioscopen uit. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de band Radwimps Engelstalige versies van de soundtrack gemaakt. En dat klinkt zo:

Vanaf 28 januari zal de film in 17 Japanse filmtheaters met Engelse ondertiteling uitkomen. Mocht je dus in de buurt zijn; grijp je kans!

Anime film hit komt in 92 landen uit.

De film zal verder in 92 landen worden uitgebracht, dus het is vooral wachten op de bekendmaking van Nederlandse en Belgische première data. Your name heeft al een aantal awards in de wacht gesleept, waaronder de Los Angeles Film Critics Association award voor de beste animatiefilm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: