Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

4 Anime Films die je niet mag missen in 2023! – Anime Bioscoop

Rimuru Tempest from That Time I Got Reincarnated as a Slime

Allereerst wil ik je het beste wensen voor het nieuwe jaar. Een nieuw begin biedt nieuwe kansen. We beginnen 2023 meteen goed met enkele toffe anime films in de Nederlandse bioscoop. Nu ik weer terug in Nederland ben, kan ik ze ook gaan bewonderen. Ik heb er ontzettend veel zin in! Jij ook? Ik zet de aankomende films hier op een rijtje!

That Time I Got Reïncarnated As A Slime The Movie: Scarlet Bond

Deze feature film is gebaseerd op de populaire isekai anime serie That Time I Got Rëincarnated As A Slime. De serie gaat over Rimuru Tempest, een slijm dat een Demon Lord is geworden, en heerst over een land met verschillende monsters. In Raja, een klein land ten westen van Tempest is er sprake van een samenzwering en heeft een mysterieuze koningin de macht.

Het verhaal speelt zich af na seizoen 2 van de serie, maar het is een op zichzelf staand verhaal. Dus ook als je de serie niet volgt, kan de film een mooie instap zijn. Het is een avontuur vol kleurrijke personages en toffe actie!

De film is vanaf 19 januari te zien bij verschillende Pathé en Kinepolis bioscopen.

Yuasa Masaaki op het Internationaal Film Festival

Op het Internationaal Film Festival in Rotterdam is er dit jaar bijzondere aandacht voor de anime regisseur Yuasa Masaaki. In 2018 kreeg de regisseur een groot applaus van het IFFR publiek. Dit jaar organiseert het festival een retrospectief met meerdere films van deze meester. Onder meer een theater versie van Keep Your Hands Off Eizouken! Hier licht ik drie van zijn films uit.

Op het moment van schrijven zijn de exacte datums van filmvertoningen nog niet bekend, maar IFFR 2023 is van 25 januari tot en met 5 februari!

Lu Over The Wall

In deze film toont Yuasa een surrealistische wereld met reuzenhaaien in pak en bendes meerhonden. Het verhaal volgt een jongen en een meisje die elkaar ontmoeten. De jongen is een gewone puber en dj, het meisje een vis. De film combineert handgetekende en moderne animatie met tomeloze energie. De rode draad van Lu Over the Wall is het oprukken van de moderne stad tegenover de gebruiken op het platteland.

Deze wervelende film is tijdens het Internationaal Film Festival te zien!

Japan Sinks: 2020 Theatrical Edition

Er waren veel positieve reacties toen Japan Sinks 2020 uit kwam op Netflix. Deze editie is een bewerking van de serie.

In Japan Sinks 2020 wordt Japan getroffen door een dodelijke aardbeving. Ayumu Mutoh moet samen met haar familie en vrienden op zoek naar veiligere grond. Het is een chaotische reis waarin de tiener en haar broertje Go moeten leren omgaan met verlies.

De film is gebaseerd op een roman van Komatsu Sakyo uit 1973, waarbij de gebeurtenissen in het heden zijn geplaatst. Er is verrassend veel aandacht voor kwesties zoals klimaat, discriminatie en de maatschappij met social media. Daarmee is het een confronterend verhaal dat in deze editie ongetwijfeld ook indruk zal maken.

Inu-Oh

Dit is de nieuwste film van Masaaki Yuasa. Het verhaal van de film volgt Inu-Oh, die wordt geboren met een uniek uiterlijk. De mensen zijn zo ontzet hierdoor, dat ze zijn hele lichaam bedekken met kleding. Zelfs zijn gezicht wordt achter een masker verborgen. Op een dag ontmoet hij Tomona, een blinde biwa speler. Terwijl Tomona een intrigerend lied speelt, ontdekt Inu-Oh dat hij over danstalent beschikt. Ze worden onafscheidelijk als vrienden en zakenpartners. Ze gebruiken hun creatieve gaven om te overleven aan de rand van de maatschappij.

Inu-Oh is op het Internationaal Film Festival te zien. Daarna draait hij vanaf 16 maart landelijk in de bioscoop. Zodra er meer informatie is over de film, zal ik dat natuurlijk delen!

Anime Bioscoop Agenda

In de Anime Bioscoop Agenda houd ik bij welke films binnenkort te zien zijn in Nederland. Bovengenoemde films staan ook op die agenda. Check ‘em hier!


Animeazing.nl socials!

Je kunt Animeazing ook vinden op social media. Volg en krijg een kijkje achter de schermen! Praat mee en wees als eerste op de hoogte van nieuws en winacties.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: