You are here
Home > Blog > Anime in 2018: populairder dan ooit!

Anime in 2018: populairder dan ooit!

Anime is populairder dan ooit

In dit blog kijk ik terug op een aantal dingen die mij dit jaar zijn opgevallen in 2018. Mijn favoriete anime en mijn gebrek aan tijd om alle goede series te kijken. Eén ding staat vast: anime is populairder dan ooit!

2018 was een interessant jaar voor anime. Er komen elk seizoen ontzettend veel series uit, waar een aantal zeer goede bij zitten! Devilman Crybaby kwam in januari uit en werd meteen al uitgeroepen tot ‘Anime van het Jaar’. Inmiddels zijn er meer kandidaten bijgekomen voor die titel. Ik heb bij lange na niet alles gezien. Er is een groot probleem: ik heb geen tijd om alle goede anime te kijken.

Het is een serieus probleem. Ik ken alle titels van anime waar veel over gepraat werd op social media. Van Megalobox tot After the Rain, en ook het nieuwe seizoen van My Hero Acamedia. Ik heb ze niet gezien. Toen ik deze zomer ineens moest verhuizen, gaf ik het op om het allemaal bij te houden dit jaar.

Je mag geen leven hebben, wil je alles zien!

Mijn favoriete anime series van dit jaar zijn A Place Further Than the Universe en het tweede seizoen van March Comes in Like a Lion. Het lijkt er op dat veel drama series dit jaar in de smaak vallen. Violet Evergarden is ook een mooie serie voor liefhebbers van diepgaande drama’s.

Netflix heeft dit jaar een nadrukkelijke rol ingenomen op het gebied van anime streaming. Ze investeren veel geld in anime licensies en Netflix Originals. Tot nu toe zijn er vooral sciencefiction en misdaadseries zoals B The Beginning en Hero Mask. Maar door het toevoegen van series zoals Violet Evergarden en Your Lie in April laten ze zien dat er interesse is voor andere genres!

Ik kan niet wachten op Neon Genesis Evangelion

De focus van Netflix op klassiekers is iets om in de gaten te houden. Ze hebben geliefde series zoals Lupin III, Cowboy Bebop en Steins;Gate. Onlangs kwam ook de aankondiging dat Neon Genesis Evangelion er op komt (please ook in Europa/Nederland).

Dat Disney met een eigen streamingplatform heeft vast te maken met de honger naar content bij Netflix. Disney heeft de licensies voor Studio Ghibli, dus de vrees bestaat dat die anime films mogelijk daar op komen. Irritant voor anime fans!

Gebruik het aanvraagformulier als je een verzoek hebt voor Netflix!

Versplintering van het aanbod

Amazon doet ook nog aan anime streaming. Die versplintering van het aanbod blijft een doorn in het oog bij mij en vele anime fans. Daarom blijft illegaal streamen en downloaden een te aantrekkelijke en vaak enige optie om anime te kijken!

Er moet hoe dan ook nog heel wat veranderen, als ze echt iets tegen illegaal streamen en downloaden willen doen.

Anime aanwezig op straat en in beeld

Ik kan heel goed merken dat anime populairder wordt en vooral meer geaccepteerd wordt in de mainstream media. Ik heb drie nieuwe collega’s die anime kennen, waarvan twee zelfs kijken! Op de kerstmarkt in Bratislava zag ik ook iemand met een Fairy Tail hoodie.

Er zijn nog een aantal andere dingen die mij zijn opgevallen, maar daarom is dit een onderwerp voor een ander blogje!

Anime is populairder dan ooit. Heb jij dat ook gemerkt? Vertel!

12 Days of Anime 2018

Dit blog maakt onderdeel uit van de reeks ’12 Days of Anime 2018′. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij ze 12 dagen voor kerst achter elkaar bloggen over anime. Meer info? Die lees je hier!

Niets missen? Volg ons op Facebook!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: