You are here
Home > Evenementen > Conventies > Anime kijken op Animecon 2017

Anime kijken op Animecon 2017

Rurouni Kenshin Animecon 2017

Nog één week en dan is het zo ver: de grootste conventie van Nederland is er weer. Animecon! Er is zo veel te doen dat je het liefst jezelf zou willen klonen. Wel 10 keer. Nin-nin! Het maken van een programma voor dat weekend is een uitdaging. Ik wil je daarbij helpen en daarom neem ik samen met jou het Animecon 2017 video programma door. Lees je mee?

Natuurlijk heb je tijdens zo’n conventie geen tijd om anime te kijken. Ik ben ook de hele tijd bezig met het bezoeken van activiteiten. Naar concerten gaan (G.L.A.M.S. en Minami = YAY!), de dealerroom leeg kopen en cosplays bekijken.

Mocht je toch even een pauze nodig hebben, dan zijn er voldoende films en series om uit te kiezen. Dit zou Animeazing niet zijn als die niet nader bekeken worden.

Anthem of the Heart

Deze anime film uit 2015 gaat over het meisje Jun dat door een vloek opeens niet meer kan praten. Samen met drie andere studenten die ergens mee zitten wordt ze in de Regional Friendship Exchange Executive Commitee geplaatst. De film gaat over dit ongewone viertal leert omgaan met hun gevoelens. Zal Jun ooit weer kunnen spreken?

Piano Forest (met NL ondertiteling)

Piano Forest is een anime film van regisseur Masayuki Kojima (Monster) over de zoon van een pianist. Zelf wil de jonge Shuuhei graag in zijn vader’s voetsporen treden en volgt strenge pianolessen. Klasgenoten dagen hem uit om op de vervloekte piano in het bos te spelen, maar er komt geen geluid uit. Wel ontmoet Shuuhei de mysterieuze Kai.

Yuri!!! On Ice

Iedereen zal de anime onderhand wel kennen. Als je hem nog niet gezien hebt, heb je er ongetwijfeld wel over gehoord of gelezen. Op Animecon worden de eerste vijf afleveringen van de serie getoond.

The Place Promised in Our Early Days

Dit is de eerste (langere) film van de regisseur Makoto Shinkai, en zijn tweede werk na Voices of a Distant Star. Deze prachtige film speelt zich af in een alternatief Japan dat in tweeën is gedeeld. Een deel wordt geregeerd door de Sovjet Unie, de ander is bezet door Amerika.

Summer Wars

Van regisseur Mamoru Hosoda. De film gaat over een jongen die een zomerbaantje krijgt aangeboden. Nota bene van het meisje waar hij een oogje op heeft. Hij komt terecht in haar enorme familie die op het platteland woont. Alsof dat al niet hectisch genoeg is, verschijnt er een levensbedreigend virus in het sociale netwerk dat hij beheert. Klinkt spannend, niet?

Rurouni Kenshin (live action)

Er heerst altijd een soort argwaan wanneer een anime of manga wordt omgetoverd tot een live action film. In mijn ogen is het altijd ‘hit or miss’. Niets er tussenin. In dit geval is de verfilming van ‘Samurai X’ een dikke hit. Het doet echt eer aan het toffe verhaal over de dolende samurai Kenshin Himura.

Rest van het Animecon anime programma bekijken? Dat kan uiteraard. Je vind er ook de exacte tijdstippen.

Aftellen naar Animecon 2017!

Dan is het nu aftellen geblazen! Hoeveel? Nog 6 dagen sinds de publicatie van dit blog =3

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: