You are here
Home > Nieuws > Anime Preview: In This Corner of the World

Anime Preview: In This Corner of the World

in this corner of the world

In het hoekje van de wereld zijn het afgelopen jaar meerdere belangrijke anime films uitgebracht, maar door het grote succes van Your Name zijn ze enigszins ondergesneeuwd. Een andere film, waar ik al een tijdje naar uit kijk, is In This Corner of the World. Deze film zal nu ook in Nederland te zien zijn. Wedden dat je tissues moet meenemen?

Katabuchi Sunao is een voor mij minder bekende regisseur die enkele films en series, waaronder Black Lagoon, op zijn naam heeft staan. Zijn nieuwe film ‘Kono Sekai no Katasumi ni’ trekt echter aandacht door al 14 weken achter elkaar in de Japanse box office top 10 te staan. Inmiddels staat het op #4 in de box office van aller tijden. Op #3 staat Frozen, op #2 Your Name.

MAPPA (Yuri on Ice!!!Zankyou no Terror) is de animatiestudio voor dit werk.

Het dagelijkse leven in de oorlog.

In This Corner of the World is een oorlogsdrama dat zich afspeelt in het dorpje Kure, in de Hiroshima Prefectuur. De film volgt de jonge Suzu Urano, die trouwt met Shuusaku Houjou, een dienaar bij de lokale marinebasis.

Ze neemt een belangrijke rol in het huishouden van de familie. Tijdens de zware oorlogsomstandigheden weet ze op een creatieve manier maaltijden te bereiden. De bombardementen van de VS in 1945, verandert Suzu’s leven drastisch.

In This Corner of the World te zien tijdens HAFF.

Deze film is tussen 22 en 26 maart te zien tijdens het HAFF in Utrecht. De kans om zo’n mooie film in Nederland te zien kun je toch niet laten lopen?

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: