Mijn anime voornemens 2017

Japanners hebben zo’n traditie genaamd ‘osouji’. Je zou dit kunnen vergelijken met de grote voorjaarsschoonmaak, maar dit vindt juist nu plaats, in de winter. Precies: midden in de winter gooien ze graag de ramen en deuren open om het huis eens goed uit te stoffen. BRRR! Met Animeazing ga ik deze maand ongeveer hetzelfde doen. Daarnaast heb ik een aantal goede ‘anime voornemens’ voor 2017. Lees verder voor meer daarover…

‘Osouji’ (大掃除). Dit schoonmaakritueel is meer dan alleen al je rotzooi opruimen, de ramen zemen en het huis stofzuigen. Het is ook een religieus, symbolisch ritueel waarbij je letterlijk bedankt voor de zegens van het afgelopen jaar en je leefruimte klaarmaakt voor het nieuwe.

Zo ga ik me deze maand bezighouden met het afronden van een aantal blogs en recensies die nog als concept op mijn computer staan. Lekker fris aan het nieuwe jaar beginnen.

Ondertussen denk ik na over de doelen die ik voor Animeazing heb gesteld, en hoe ik die ga bereiken. Dat zijn ‘anime voornemens’ voor dit jaar.

Voornemens, ik doe er niet aan

Eigenlijk maak ik nooit goede voornemens voor mezelf. Het hele punt daarmee is; ik hou me er toch niet aan. Het jaar loopt altijd heel anders dan je verwacht en in een druk leven raken die voornemens snel uit het zicht. Ik kijk liever niet te ver vooruit, maar juist naar de dingen die al binnen handbereik zijn.

Liever stel ik een aantal doelen die ik op één hand kan tellen. Per maand kijk ik dan welke ik gehaald heb, en aan welke ik nog niet ben toegekomen. Als het nodig is verander ik iets. Dankzij die werkwijze is onder andere Animeazing geworden zoals je dat nu voor je ziet. Voor de eerste paar maanden heb ik de volgende doelen voor ogen:

Minder volgen, meer bingen!

Ik wil dit jaar een stuk minder nieuwe series volgen. Dat klinkt vreemd met het oog op dit blog, maar het bevalt me goed om bepaalde anime aan me voorbij te laten gaan. Ik bewaar ze dan voor later om in één keer te zien. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan met Osomatsu-san en One-Punch Man. Dan weet ik zeker dat ik mijn tijd telkens goed besteed, en alleen de series uitkies die ik écht wil zien. Bovendien heb ik dan wat meer tijd om er ook reviews over te schrijven 😉

Herinneringen ophalen met klassiekers

Als er dan toch wat meer tijd over blijft om anime te kijken, wil ik mijn energie steken in het kijken van klassiekers. Herinneringen ophalen van bekende series zoals Yu-Gi-Oh en Dragon Ball, maar ook series zien die ik zelf nooit heb gekeken zoals InuYasha en Fullmetal Alchemist.

Ghost in the Shell

Daarbij wil ik de complete franchise van Ghost in the Shell dit jaar gezien hebben. De eerste film uit 2002 (?) heb ik gezien, maar de rest nog helemaal niet. Het wordt tijd om mijn tanden daar in te bijten, want anders kan ik mij geen echte Production I.G en Mamoru Oshii fan noemen. Nou ja, fan is een groot woord, maar het is één van de regisseurs uit de anime industrie die ik respecteer.

Oh ja, de speelfilm die in maart uit komt ga ik natuurlijk ook met een kritisch oog bekijken. Zie hieronder de trailer. Wat vind je er van?

Makoto Shinkai films rewatchen

Ik wil alle films die Makoto Shinkai tot nu toe heeft gemaakt rewatchen. Zolang ik nog moet wachten op Kimi no na Wa, kan ik mij evenwel te goed doen aan zijn andere prachtige producties. Dat vind ik geen straf! Maar natuurlijk, lezen jullie daar de recensies over op dit blog.

En jij?

Doe jij aan goede voornemens? Of heb je bepaalde doelen voor ogen die je dit jaar wil bereiken? Vertel op =3

Bewaren

Bewaren

2 reacties

 1. Eline schreef:

  Mijn doel is om dit jaar 50 boeken te lezen, verder wacht ik ook af wat het jaar zal brengen 🙂 Ik kijk in ieder geval erg uit naar jouw recensies van de films van Shinkai. Succes met jouw doelen!

  • Yasumi schreef:

   Wauw, 50 boeken. Succes ermee! Ik wil wel meer lezen dit jaar, maar dat aantal red ik gewoon niet als ik ook graag bij wil blijven met de anime 😛
   Voorlopig zoals je leest wat minder, maar het kan afhankelijk van wat er nog aan series komt ineens veranderen. Maar die films gaan zeker binnenkort komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.