Het Anime Woordenboek : Shoujo

We zitten allemaal buiten of zijn gewoon allemaal lekker buiten neem ik aan! We hebben er lang op moeten wachten toch? Het is een flinke tijd geleden dat er een aflevering was het Woordenboek. Maar vandaag vond ik het toch wel weer tijd!

De laatste keer heb ik het over Shounen gehad. Deze keer gaat het over zijn tegenhanger, de genre voor de jonge dames! Maar jullie mannen mogen ze ook lezen hoor ­čśë
Ik heb het over  :

Shoujo!

Ik denk toch wel de bekenste van de bekenste. De meeste manga’s komen voor in dit subgenre! En dan vooral de romantische verhalen ;). Zelfs manga’s waarvan je dacht dat het geen Shoujo zou zijn is het toch! Bijvoorbeeld Natsume Yuujinchou┬á of Black Butler. Maar ik vind dat beide ook best voor de Shounen zijn hoor ;).

Shoujo/Shojo zijn meestal te minder stoere maar meer zwijmel achtig romannetjes met de bekende puber problemen. Hier vallen ook de wereldberoemde Magical Girl (Mah┼Ź Sh┼Źjo) manga’s onder zoals Bishoujo Sailor Moon en Mermaid Melody. Het is dan ook logisch dat er veel minder actie en avontuur in de verhalen zitten. Of minder gewelddadige actie. Meestal zijn de leukste (vind ik) de romantische komedies zoals Kaichou Wa Maid-Sama of Kamisama Haijimemashita.

Meestal zijn Shoujo manga’s meer gefocused op het hedendaagse leven van tiener meisjes en jongens. Shounen is vaak meer fantasierijk , avontuurlijk en minder romantisch. Beide beschikken wel de humor maar dat ligt ook helemaal aan het verhaal ;).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.