Yasumi & Silerna in de wereld van: Attack on Titan

Hoe zou het leven zijn in de Attack on Titan wereld? Vast niet makkelijk. Silerna en ik discussiëren over wat onze rol in die maatschappij zou zijn. In welk regiment van het leger zouden elk van ons zitten? Onze conclussies vind je in dit blog!

Stel je jezelf weleens voor hoe jouw leven er uit zou zien in een anime wereld? Natuurlijk. Iedereen heeft weleens de kamehameha geprobeerd en Pokémon Go heeft ons een stap dichterbij de “I’m gonna be the very best” gebracht.

In een nieuwe serie blogs stappen Silerna en ik in een wereld van een anime die we kennen. En in dit eerste deel gaan we er met een gestrekt been in: hoe zouden wij overleven in de wereld van Attack on Titan?

De wereld van Attack on Titan.

Zonder al te veel spoilers te geven is het – vooral voor diegenen die de serie niet volgen – handig om een beeld te geven van het Attack on Titan universum. Je kunt Silerna’s review lezen, of deze korte samenvatting:

De mensheid is op het randje van uitsterven door angstaanjagende, mens-etende reuzen. Dat is de simpelste uitleg die ik kan geven. Men heeft meer dan een eeuw geleden een muur gebouwd om zich te beschermen.

Uiteinderlijk zijn er nog twee muren gebouwd die de mensheid nu opdeelt in drie gebieden. Wall Maria is de buitenste muur. Wall Rose en Wall Sina zijn de twee opvolgende muren.

Attack on Titan wereld the walls

De militairen.

De mensen verdedigen zich verder door middel van een georganiseerd leger. Het leger is ingedeeld in drie regimenten:

The Scout Regiment

De Scouts zijn een elite regiment binnen het leger. Het regiment heeft een aantal zeer belangrijke taken waaronder: het uitroeien van de Titans en onderzoek naar hun herkomst. Ze staan voortdurend onder druk van deze zware taken, maar zijn de enige hoop voor de mensheid.

The Garrison en Military Police

The Garrisson verdedigd de muren en de Military Police houdt orde binnen die muren.

Welke plek in deze wereld willen wij?

De wereld van Attack on Titan is niet zo simpel als deze uitleg doet denken, maar we zouden te veel vertellen als we meer details zouden geven. Dat maakt deze serie in onze ogen juist zo interessant. Kijk de serie en kom later terug, als je een beter beeld wil hebben!

Yasumi

“Ik denk dat ik iemand zou zijn zoals Armin Arlert. In games denk ik vaak strategisch, maar aan het voorfront vechten lijkt me doodeng. Zeker in Attack on Titan zou ik in mijn broek schijten. Maar aan de andere kant ben ik ook niet iemand die gaat zitten afwachten en toekijken hoe Titans mijn geliefden verorberen.”

Silerna

“Ik ben fysiek niet sterk en ben altijd in games het ‘ Brains over Brawn’ type dat op de backlijn staan met een wapen waarmee je van afstand kan aanvallen. Ook denk ik over nieuwe methodes en builds. Dus ik zou net zo zijn als Hange Zoë. Maar dan zonder de obsessie voor Titans. Ik ben dan eerder een soort Engineer dat vind dat je gewoon Rocket Boots kan gebruiken i.p.v 3D gear -__-. Ik ben een slimme vechter als het moet. Brains over Brawns!

In de aanval!

We zitten dus allebei in de Scout regiment 😛 . Niet onze spierbundels doen daar het werk, maar onze hersens. Natuurlijk zijn we dan op weg naar één van de hogere posities zoals commander of squad leader. Misschien dat ze sneller succes zouden hebben als ze ons hadden gehad…denk je niet?

En jij? Welke rol zou jij willen spelen in Attack on Titan? Zou je een Titan zijn wellicht? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: