De Beste Romantische Manga’s

Romantische manga’s. Het zijn er heel veel…veel te veel. Maar ik vind ze bijna allemaal leuk. In een bepaalde soort genre dan. Ik heb er een paar uitgezocht. Deze vallen allemaal onder shoujo met als subgenre romance, komedie en wat extra’s!

Welke manga kan jij keer op keer opnieuw lezen? Misschien één van deze :

Yamato Nadeshiko Shichihenge/the Wallflower is niet het meest subtiele romantische sprookje.
Maar wel onwijs grappig en een beetje een zooitje.
Een rijke vrouw laat vier knappe 16-17 jarige in haar villa wonen. De huur is alleen wat aan de dure kant…máár daar kan wat aan gedaan worden! De huisbaas laat de jongens er gratis wonen…áls het ze lukt om haar nightje Sunako Nakahara in een perfecte dame van etiquette te veranderen.
Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, want Sunako is álles behalve een dame! Grappige, romantische interacties tussen alle personages .
Yasumi heeft een review over deze serie gemaakt. die kan je hier lezen. Mijn recensie kan je hier lezen.

Soredemo Sekai Wa Utsukushii/ the World is beautiful is een stuk romantischer als de vorige…tenminste als je wat verder bent in het verhaal. Deze manga loopt nog volop en is inmens populair bij het jonge volk.
De manga vestigt zich in het rijk van de Zon.
Maar omdat het nooit regent gaan er een hoop dingen verloren. Als de koning met de naam Livius komt erachter dat er spreuken en andere rituelen zijn om regen te maken , besluit hij om met 1 van de prinsessen van het Regen gebied te trouwen.  De gekozen prinses om hem te huwen is Nike, maar als zij de koning ontmoet staat ze voor een grote verrassing.
En wij ook! ;). Mijn recensie van Soredemo Sekai Wa Utsukushii kan je hier vinden.

 


Kamisama Hajimemashita
is een schittered verhaal van de land godin Nanami Momozomo en haar sacherijnige bewaker Tomoe.

Als de schulden van haar vader zijn tol eisen wordt Nanami op straat gezet en verliest werkelijk alles. Als ze door het park ronddraaft merk ze een iet wat apart ziende man die in een boom zit. Hij is bang voor de grote boze hond die onder de boom staat de blaffen . Door de grote boze hond weg te jagen is de man zo dankbaar dat hij Nanami onderdak bied. Het punt is….het is oude stoffige tempel. Nanami besluit er toch maar te gaan wonen.

 

 


Kaichou wa Maid-sama
is de leukste romantische komedie die ik ken.
Seika Hoge school, wat eerst een hoge school was alleen voor jongens. Sinds kort worden er ook meisjes toegelaten. En toch zijn ze sterk in de minderheid. Als het aan Misaki Ayuzawa ligt komt daar snel verandering in. Door de titel van school-president te bemachtigen zal niemand haar tegenspreken, zelfs leraren niet. Misaki krijgt hierdoor de reputatie van bazige jongens-hater. Ze houd echter voor iedereen een geheim verborgen. Om haar familie te steunen heeft ze een part-time baan als maid in een café. Maar er komen onverwachte wendingen en verrassing op haar pad!

 

Bewaren

Bewaren

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: