You are here
Home > Blog > BEST OF 2015: goed, maar weinig sensationeel

BEST OF 2015: goed, maar weinig sensationeel

Morgen is het oudjaarsdag, het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ik ben iemand die niet graag achterom kijkt en zich liever concentreert op het heden en de toekomst, maar als ik zo eens over mijn schouder gluur, dan zie ik een veelbewogen jaar waarvan ik de helft zeker zo snel mogelijk achter me wil laten. Dat is iets persoonlijks waar ik niet verder op in ga, maar gelukkig heb ik me kunnen ontspannen met een aantal leuke anime die dit jaar uit zijn gekomen. Overal verschijnen artikels waarin men terugblikt op het jaar; het belangrijkste nieuws, de beste films en dus ook de beste anime.

2015, het jaar van…

2015 is het jaar dat Animeazing de lucht in ging. Op 1 december wel te verstaan. Dat betekend dat de blog nu een maand bestaat. Na bijna twee jaar niet meer geblogd te hebben, moest ik er wel weer even in komen, maar ik begin nu aardig los te komen. Ik heb er meer dan zin in om in 2016 verder te werken aan het blog!

Tweeduizendvijftien was voor mij ook het jaar waarin ik had besloten om het aantal anime series dat ik actief zou volgen wat in te perken. Door de druk in mijn privé-leven kon ik ook niet anders, maar dat ter zijde.
Waar ik normaalgesproken ruim 10(!) series per seizoen volgde, probeerde ik het maximum van vijf aan te houden. Dit is aardig gelukt, maar de titels die ik koos om te kijken waren allemaal wel erg goed. Van sommige stroomde het water mij letterlijk in de mond. Shokugeki no Souma was één van de hoogtepunten dit jaar, de serie over een jongen die naar een kookacademie gaat was een zeer smakelijke ervaring. Rokka no Yuusha was een fantasy serie die ik met veel plezier gekeken heb, ook al was het eigenlijk ook weer niet zo bijzonder.
2015 was ook het jaar waarin Akagami no Shirayuki-hime, één van mijn favoriete romantische manga, een anime krijgt. Deze winter kunnen we wegzwijmelen bij het vervolg van deze sprookjesachtige serie. Ook komt er weer een deel uit in de Monogatari series, pas nog in de vorm van Owarimonogatari die voor spanning en verwarring zorgt. Talk about ‘escape rooms’.
Blijkbaar is dit ook het jaar van One Punch Man, maar die serie heb ik zelf nog niet gezien. Het schijnt onwijs goed en grappig te zijn. Ik MOET hem kijken, maar dat gaat pas lukken in 2016.
Boven alles is 2015 het jaar waarin na 15 jaar een nieuwe serie van Digimon Adventure verschijnt! Digimon Adventure Tri. komt in een reeks van 6 films. De nieuwe tekenstijl was bij het kijken van het eerste deel even wennen, maar de verwachtingen zijn hoog! Het tweede deel komt uit op 16 maart 2016.

Goed, maar weinig sensatie

2015. Het was een mooi jaar voor de anime liefhebber. Er was voor ieder wat wils; romantiek, komedie, actie, sport, sci-fi, mecha… keuze genoeg. Er waren slechte, maar ook een aantal zeer goede tussen. Echt sensationele series zoals Shingeki no Kyojin in 2013 of Tokyo Ghoul in 2014 waren er niet, vind ik. Goed, misschien One Punch Man, maar daar kan ik persoonlijk nog niet over oordelen.

Nu we het jaar besproken hebben, kunnen we vooruit kijken. Het programma voor het winterseizoen is al bekend en ik kijk reikhalzend uit naar een aantal series en films, waaronder Kizumonogatari. Het vooruitblikken gaan we echter morgen wel doen. Ik ga straks genieten van oliebollen, een glas champagne en het mooie vuurwerk. Wees voorzichtig met dat gevaarlijke spul en knuffel je dieren extra goed, want die zal het wel eng vinden. En geef elkaar vooral een dikke knuffel, want ook volgend jaar moeten we samen gezond en gelukkig blijven.

Namens Animeazing wil ik iedereen een hele fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2016 wensen!

Proost!!!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten