Blade Runner anime op 26 september in première!

Blade Runner 2049 komt op 5 oktober uit in de Nederlandse bioscopen, maar wie graag een voorproefje wil zien hoeft niet langer te wachten dan tot dinsdag. Op 26 september gaat er een Blade Runner anime in première!

Shinichiro Watanabe (o.a. Cowboy Bebop, Samurai Champloo en Terror in Resonance) regisseert de korte anime film. In de teaser geeft hij aan altijd al een film willen maken die geïnspireerd is op Blade Runner. Eerder verschenen er al twee andere korte films in aanloop van de nieuwe film: “Blade Runner 2036: Nexus Dawn” en “Blade Runner 2048: Nowhere to Run“.

De volgende is dus Blade Runner Black Out 2022, die zich afspeelt drie jaar na de eerste film. Die functioneert volgens hem als een brug tussen de eerste film en de nieuwe. Wat zou er in de jaren ertussen gebeurd kunnen zijn? Die antwoord kan deze anime film dus geven.

De Blade Runner anime is vanaf 26 september wereldwijd te zien op Crunchyroll!

Brug tussen de oude en nieuwe Blade Runner.

De eerste Blade Runner film kwam uit in 1989 en die speelt zich af in 2019. Voor mijnbouw op mensonvriendelijke omgevingen zijn androids ontwikkeld. De Tyrell Corporation heeft zogenaamde ‘replicanten’ ontwikkeld. Geavanceerde androids die genetisch zijn geconstrueerd en nauwelijks van echte mensen te onderscheiden zijn. Na een opstand in één van de mijnen is het voor replicanten verboden om naar de Aarde te reizen.

Een speciale politie-eenheid, de ‘Blade Runners’ moeten voorkomen dat de replicanten toch voet zetten op de Aarde. Onder hen is Rick Deckard (Harrison Ford) die wordt ingeschakeld om replicanten te liquideren.

De nieuwe Blade Runner 2049 speelfilm die op 5 oktober a.s. uit komt, speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film af. Zelf herinner ik me weinig van Blade Runner, ondanks dat ik die vast wel een keer gezien heb. Wel ben ik heel benieuwd naar deze anime. Watanabe vind ik een geweldige regisseur!

De Black Runner anime is hier te zien. Wat vind jij er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.