You are here
Home > Blog > Buitenactiviteiten: Dororo lezen en niks doen

Buitenactiviteiten: Dororo lezen en niks doen

natsume-yuujinchou-full-911369

Zo ga je in een paar dagen tijd van de winter naar de zomer. Mijn onderarmen zijn zelfs een beetje verbrand omdat ik vanmorgen in de volle zon heb paardgereden. Voor alle dieren is het ook wel weer wennen, die plotse warme. Maar klagen? Nee , dat doe ik niet. Ik vind het heerlijk! Veel drinken, zorgen dat de kat ook water heeft en als het te veel wordt is het in de schaduw ook goed toeven.

Wat doe jij met dit weer?
Laat ons wat weten ­čśÇ

Genieten van de eerste zomerdagen

De opzet voor dit blog heb ik uiteraard buiten onder de parasol zitten schrijven. Even zonder vooruitgedacht onderwerp, want met deze warmte kan ik echt niet meer denken. Dus zomaar een blog over hoe ik dit soort dagen doorbreng. Daar is het met bloggen ook om te doen, h├Ę?

Nu ben ik niet zo’n persoon die mijn hebben en houwen met iedereen wil delen. Wat ik allemaal doe, wanneer ik naar mijn werk ga en hoe laat ik ga slapen…dat is allemaal z├│ interessant. Natuurlijk deel ik wel mijn enthousiasme op Facebook als ik naar een evenement ga, maar dat is wat anders. Heel soms even klagen als ik me ziek voel, dat moet ook kunnen, maar als je wil weten hoe het ├ęcht met me gaat, dan stuur je maar een priv├ę berichtje. Delen hoe blij ik ben met dit lekkere warme weer? NATUURLIJK DOE IK DAT WEL!

Nou. Wat heb ik dan gedaan vandaag? Paardrijden, zwemmen en verder helemaal niks. Ja, ik heb weer een stuk gelezen van de manga Dororo. Die is ruim 800 pagina’s, dus ik had gelijk toen ik zei dat ik er nog even zoet mee zou zijn. Ik ben nu bijna op de helft, yay!

Ik ben gisteren trouwens dit blog vergeten te melden. Hier heb ik nog een aantal manga leestips voor buiten!

Dororo tot nu toe

dororo1

Ik ga nu nog geen blog wijden aan deze manga, dat doe ik pas als ik het hele boekwerk gelezen heb. Serieus, deze manga wil je niet tegen je hoofd aan krijgen (normale ook niet, maar toch)!

Toch wil ik even kwijt dat ik het tot nu toe een erg leuke manga vind om te lezen. Dororo is gemaakt in de late jaren 60 van de hand van manga grootmeester Osamu Tezuka. De tekenstijl in deze manga lijkt weinig op de moderne (shounen) stijlen en heeft meer weg van een Westerse strip voor kinderen. Hieraan kan je zien dat Osamu Tezuka door Walt Disney is geïnspireerd. Dat de manga kinderlijk oogt, zegt echter niets over het verhaal.

Dit is namelijk een thriller manga over Hyakkimaru, een jonge samoerai die geboren is zonder 48 lichaamsdelen, als gevolg van een vloek. Om die lichaamsdelen te krijgen moet hij 48 demonen en monsters verslaan. Tijdens zijn tocht ontmoet hij de dievenjongen Dororo, waar de manga de naam aan te danken heeft. Ze reizen rond op zoek naar die demonen en ondertussen komen ze heel wat dood en verderf tegen.

Voor zolang het duurt

Het zou Nederland niet zijn als er ‘s avonds tijdens het afwerken van dit blog niet ineens een regenbui voorbij zou komen. Dat gebeurde dus ook. Een zomerse regenbui met, gelukkig, slechts een paar spetters. Hieruit blijkt maar weer dat je nooit weet hoe lang de Nederlandse zomer duurt. Misschien is dit de enige zomerse week en krijgen we tijdens de zomer rotweer. Ik zie dat nog wel gebeuren!

Dus, geniet er van zo lang het duurt. Zelfs als je degene bent die de zonaanbidders op het terrasje hun koude drankje moet brengen of in de koele supermarkt werkt waarbij alle BBQ spullen aan je neus voorbij gaan, moet je keihard roepen…:

Hoera!!! Het is zomer!

summer-2

Yasumi

Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam ‘Yasumi’ naar hartenlust vertellen over anime en manga!

http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten