You are here
Home > Blog > Cadeautips voor de feestdagen – uit Japan!

Cadeautips voor de feestdagen – uit Japan!

Cadeautips anime Sinterklaas Kerst

Ben jij al aan het nadenken over wat je aan je familie en vrienden geeft voor Sinterklaas? Nee, ik ook niet. Toch zou het geen slecht idee zijn als je de drukte voor wil zijn. Helemaal als je dingen uit het buitenland moet bestellen, kan het geen kwaad daar nu al mee te beginnen. Bijvoorbeeld als je iets uit Japan besteld. Ik heb voor jou de leukste cadeautips op een rij gezet. Wat geef jij aan een anime fan?

Ja ja, ik weet het. Het is nog vroeg voor een blog over Sinterklaas-cadeau’s. Laat staan Kerst. Maar een blogger doet er goed aan om daar nu al over na te denken, en toen realiseerde ik me dat een aantal cadeautips het beste nu gegeven kunnen worden. Als je bijvoorbeeld iets uit Japan wil bestellen, kan het best wel eens 2 tot 6 weken duren voor jouw pakketje op de deurmat valt.

Er zijn tegenwoordig een flink aantal anime merchandise shops in Nederland, maar door buiten de grenzen te zoeken kom je soms hele unieke items tegen.

Pokémon kalender

Cadeautips Pokemon kalender 2018

Wie houdt er nou niet van Pokémon? Daarom lijkt deze kalender voor 2018 mij een heel leuk cadeautje om te geven. Je betaalt er, omgerekend 9 euro voor (zonder belasting en verzendkosten). Hier kan iemand een heel jaar naar kijken.

Deze kalender maakt deel uit van een grotere collectie, met onder meer ook My Hero Academia, The Ancient Magus’ Bride en Studio Ghibli.

Garden of Words DVD

Garden of Words
Voordat regisseur Makoto Shinkai ons zijn meest recente meesterwerk bracht, maakte hij de mooie maar wat meer ingetogen film Garden of Words. Over een relatie die in veel opzichten onmogelijk lijkt. De animatie van deze film alleen maakt het al een must have, vind ik dan.

One Piece piratenschip


Wat is er nou toffer dan een Lego piratenschip? Een One Piece Lego piratenschip! Oké, het is niet van Lego, maar je kunt het wel zelf bouwen. Dit item kwam ik tegen tijdens het speuren van het internet en ik vond het meteen wel grappig. Ik ben er geen groot fan van, maar misschien weet je wel iemand wie je hier blij mee kunt maken.

Tenslotte wil ik iets aanvullen over de webshops die interessant zijn als je anime gerelateerde merchandise wil kopen.

Onze favoriete shops.

CDJapan

Officiële cd’s en dvd’s koop ik tot nu toe het liefst via CDJapan. Hun rewardpoint systeem vind ik heel erg fijn om de verzendkosten mee te compenseren. Dan valt het onder de streep (in mijn ogen) heel erg mee. Soms krijg je een leuk cadeautje bij een bepaald product. Daarnaast worden de producten in compacte (duurzaamheid, belangrijk!) en stevige verpakkingen bezorgd.

Let er wel op dat manga’s en dvd’s lang niet altijd Engelse ondertiteling hebben. Over het gebruiken een proxy service zoals ook die van CDJapan (extra kosten!) wil ik binnenkort nog wel een uitleg geven.

Aliexpress

Voor alle andere goodies zoals actiefiguren, kalenders, papierwaar, telefoonhoesjes en andere merchandise kun je bijvoorbeeld op AliExpress kijken. Het grote voordeel van deze shop is bij iedereen bekend: FREE SHIPPING.

Wees er wel van bewust dat AliExpress wat minder betrouwbaar is als het gaat om kwaliteit van bijvoorbeeld de actiefiguren. Ook niet is alles ‘echt’. Maar, als je je daar niet druk om maakt is het een goed alternatief voor de (vaak duurdere) officiële PVC actiefiguren.

Mini in the Box

Eerst was het vooral bekend als site voor telefoon gadgets en dan vooral hoesjes. Tegenwoordig kan je op Mini in the Box allerlei andere dingen halen. Onder anime fans is het vooral ook bekend als een adres waar je complete cosplay kostuums vandaan kunt halen. Het is een Chinese groothandel, maar veel producten komen ook uit Japan. Net als bij AliExpress moet je goed opletten wat je precies koopt.

Maar al met al is het ook een leuk adresje om een leuk cadeau te kopen voor een anime fan. Hopelijk heb je wat aan deze cadeautips!

Dit blog bevat gesponsorde links.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: