You are here
Home > Evenementen > CAMERA JAPAN 2016 line-up is bekend!

CAMERA JAPAN 2016 line-up is bekend!

CAMERA JAPAN 2016

CAMERA JAPAN is mijn favoriete Japan gerelateerde evenement, waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. Het is een film festival dat zich volledig focust op de Japanse film, maar dat ook een tal van interessante randactiviteiten heeft. Dit jaar is komedie het thema, dus dat wordt vast dolle pret met de line-up van dit jaar. In dit blog zet ik een aantal op een rij die jouw aandacht verdienen.

Wanneer?

CAMERA JAPAN 2016 vind 6 t/m 9 oktober plaats (grotendeels in het LantarenVenster) in Rotterdam en van 14 t/m 16 oktober in Amsterdam.

Wat?

 • main-1200x800
  Assassination Classroom 2 – camerajapan.nl

  Assassination Classroom 2 is het vervolg op een film die gebaseerd is op de gelijknamige manga die onlangs populariteit kreeg dankzij een anime. Het gaat over een alien die de maan heeft vernietigd. Een klas van de Kunugigaoka school heeft de opdracht om die alien te verslaan, maar er zijn twee probleempjes: hij haalt een snelheid van Mach 20 en hij is hun leraar! En de beste leraar, ever.

 • Magnificent Nine is een komedie in de stijl van een jidaigeki. Dat zijn films en series die zich afspelen in het Edo-tijdperk. ‘Kakekomi’, de jidaigeki film van vorig jaar viel mij heel erg in de smaak, dus deze wil ik ook niet laten lopen.
  Het gaat over een groep dorpelingen dat geld verzameld en met rente uitleent aan hun landheer, om zo hun dorp te kunnen redden. Maar, wat als ze gepakt worden? Ik ben benieuwd!
 • MISS_HOKUSAI_main_01-1155x650
  Miss Hokusai – camerajapan.nl

  Miss Hokusai is een anime film over de dochter van de beroemde Japanse kunstenaar Hokusai. O-ei is minder bekend, terwijl zij een groot deel van haar vaders’ werken maakte zonder daar ooit erkenning voor te krijgen. De film staat al wat langer op mijn lijst om te kijken, hier is eindelijk mijn kans!
  Voorafgaand aan de screening van Miss Hokusai, wordt ook nog de korte anime film Matasaburo of the Wind.

 • Cats Don’t Come When You Call Them gaat over een onfortuinlijke boxer met een voorkeur voor honden, die opgezadeld wordt met twee katten die door zijn oudere broer van de dood zijn gered. Deze live-action film gebaseerd op een populaire manga zou een tranentrekker zijn. Katten en ontroering…ik sta er wel voor in <3
 • Rudolf the Black Cat zorgt voor nog meer katten tijdens CameraJapan dit jaar. Deze CGI animatiefilm gaat over een zwarte kitten die de weg kwijtraakt en terecht komt in Tokyo. Daar ontmoet hij Ippai-attena, de grote baas van de lokale katten, die hem de fijne kneepjes van het zwervers bestaan leert. De film is gebaseerd op een populair kinderboek, dus zeer geschikt voor de jongere kijkers :).

Meer dan film!

Markt - camerajapan.nl
Markt – camerajapan.nl

CAMERA JAPAN is meer dan film. Naar het thema van dit jaar kun je een workshop Rakugo volgen en een optreden bijwonen, de stand-up komediant Zanjiro kun je zien en is er tijdens het hele festival een markt die ik je absoluut kan aanraden. Er worden allerlei hebbedingetjes verkocht, informatie verstrekt over Japan en kun je allerlei hapjes kopen.

De interventies in de hal zijn ook altijd leuk, zodat je je echt niet hoeft te vervelen als je een tijdje moet wachten op de volgende film.

Meer info.

Voor meer informatie over het filmfestival CAMERA JAPAN verwijs ik je graag door naar hun website.


Highlighted image: CAMERA JAPAN logo, camerajapan.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

One thought on “CAMERA JAPAN 2016 line-up is bekend!

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: