CON REPORT | Abunai 2017

Na Animecon is Abunai niet alleen de grootste conventie van Nederland, maar ook mijn tweede favoriet. Er is altijd wel iets te doen. Als je gaat dwalen door de vele wandelgangen van het NH Koningshof, kom je altijd wel ergens terecht waar iets aan de hand is. Abunai 2017 bezocht ik op zaterdag en dit is mijn verslag!

Net als vorig jaar ben ik maar één dag naar Abunai geweest. Aangezien ik vaak aan het eind van augustus op vakantie ga, hangt mijn bezoek aan de tweede grote conventie van Nederland altijd aan een zijden draadje.

Vaak heb ik overwogen om dan maar niet te gaan, want twee uur heen en twee uur terug in de auto zitten is ook vermoeiend. Maar altijd weer blijkt het de moeite waard om te doen.

Ook dit jaar was het Abunai weekend tropisch warm. Ontspannen er je tijd doorbrengen is eigenlijk de enige optie. Er is op veel plekken airco om het aangenaam te houden, maar dan nog moet je je rustig houden.

Mijn Abunai 2017: Japanse bordspellen en concerten

Het eerste wat ik wou doen tijdens mijn bezoek, was eindelijk eens een keer shogi spelen. Ik kende de regels van het Japanse schaakspel al een beetje, maar een extra workshop kon geen kwaad.

In de wandelgangen kwam ik een vriendin tegen die toevallig dezelfde richting op ging. Dat maakte mijn beslissing om shogi te gaan doen ook meteen een stuk gezelliger.

We bleken echter te vroeg te zijn voor de workshop. Dus besloten we ‘even’ Othello te gaan spelen. Misschien ook wel bekend als ‘Reversi’. Twee Engelsmannen ontwierpen het spel in 1883, maar in 1971 werd de moderne versie die we nu kennen gepatenteerd door een Japanse zakenman.

Sindsdien worden er in Japan kampioenschappen Othello gehouden. Ik had slechts van het spel gehoord, maar het viel mij meteen in de smaak.

Wellicht hielp het dat ik mijn eerste potje won. Geluk misschien?

Na Othello verder met Go

Uiteindelijk waren we een half uur bezig geweest met othello en was de shogi workshop al begonnen. Vriendin moest er vandoor, dus ik besloot om daarna maar Go te leren. Eveneens een bekend Japans bordspel met zwarte en witte stenen.

Ik heb Go ooit eens proberen spelen, maar de regels nooit begrepen. Nu eindelijk wel. Ik speelde tegen mijn lerares met als resultaat gelijkspel. Niet slecht!

Abunai 2017 Go

Onvermijdelijke nederlaag met shogi

Na een welverdiende lunchpauze ben ik eindelijk gaan doen waar ik voor ging: shogi. Het lijkt heel erg op het westerse schaakspel, dus de regels zijn redelijk snel te leren. Het lastigste is de torens, lansen en generaals uit elkaar houden… zeker als je niet (goed) Japans kan lezen.

Ik was dan ook redelijk verrast dat ik het nog lang vol hield in mijn spel tegen de shogi meester! Al die tijd werd ik natuurlijk gewoon volledig ingemaakt. Uiteindelijk was ik mijn strijdgeest verloren en gaf ik op nog vóór de onvermijdelijke schaakmat kwam.

Er was tijdens het hele weekend een doorlopend toernooi waarbij je door het spelen van shogi, go of orthello potjes punten kreeg. Wie uiteindelijk op nummer 1 stond kreeg een prijs (denk ik?).

Tof optreden van Haru from Universe

Het concert van Haru, de leadzanger van de band Universe was een toffe afsluiter van mijn dagje Abunai. Wat had die zanger een stem! :O

Wat meer moet ik nog zeggen? Het was een feestje! De muziek was goed en ik had een goed plekje voor foto’s.

Wil je het zelf beleven, Miyako Studio heeft het concert online gezet:

Nieuwe indeling van de foodcourt op Abunai 2017

Wat mij opviel dit jaar was de nieuwe indeling van de foodcourt. Die overigens voor een gedeelte buiten was. Wat jammer genoeg weinig verschil maakte vanwege de warmte die overal hing. Maar de keuze aan eten was enorm. Japanse hapjes, pizza of ouderwets een zak patat; het was allemaal mogelijk.

Wat ik wel mistte was de karaoke, die voorheen ook bij de eetzaal was betrokken. Misschien is het rustiger voor die activiteit, maar ik vond het toen altijd wel gezellig. Nu ben ik niet één keer bij de karaoke langs geweest, omdat het ergens anders op de locatie was verstopt.

NH Koningshof is en blijft een enorm doolhof. Zo heb ik de gameroom en een groot deel van de andere activiteitenruimtes nauwelijks gezien. Je moet echt gaan rondlopen of bewust naar een activiteit op zoek gaan, wil je iets van de andere activiteiten meekrijgen.

Abunai blijft leuk, wat je ook besluit te doen.

Na shogi was ik van plan geweest om naar het optreden van Japone te gaan, maar doordat mijn shogi potje was uitgelopen, had ik die gemist. Het enige andere punt dat ik op mijn programma had staan, was het concert van Haru.

Ik had daardoor genoeg tijd over om te socializen met vrienden en een bezoek aan de dealer room. Dat laatste was ik overigens niet echt van plan, juist vanwege de activiteiten en de concerten die ik van plan was te bezoeken.

Maar goed, een bezoek aan een conventie is altijd gevuld met verrassingen. Het blijft leuk, wat je ook besluit te doen!

Abunai 2017 orthello

Afbeelding 1 van 11

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.