CON REPORT | Comic Con Ahoy 2017

Gisteren ben ik naar Comic Con Ahoy geweest. Het is voor mij het eerste Comic Con evenement, dus ik was wel nieuwsgierig naar wat er te beleven zou vallen. Voor mij is Rotterdam een kleine drie kwartier reizen met het OV. En op een luie wil je ook wel wat te doen hebben. Dus, hoe was mijn dagje?

Comic Cons zijn heel heel beknopt samengevat evenementen voor alles wat geeky is. Comics -hoe verrassend!- zoals die van Marvel en DC krijgen de meeste aandacht, net als de films die daarop gebaseerd zijn.

Dat is natuurlijk niet alles. Fans van Game of Thrones, Lord of the Rings, Harry Potter en games kunnen hier ook hun hart ophalen. Anime en manga was ook vertegenwoordigd!

Comic Con Ahoy 2017

Na een uur had je alles gezien

Kenmerkend was de beursachtige indeling van Comic Con Ahoy. Er waren allerlei verschillende kraampjes met boeken, strips, manga, anime DVD’s en gerelateerde merchandise.

Je was wel na ongeveer een uur langs alle kraampjes, wat ergens teleurstellend was omdat ik gehoopt had op wat meer activiteiten zoals ook bij TomoFair in Amsterdam toch wel het geval was. Er waren enkele stands waar je kon gamen, maar er stonden slechts een paar consoles dus het was dringen geblazen om even op de Nintendo Switch te mogen. Daar had ik geen zin in, dus ik was er vrij snel klaar mee.

Het enige wat wel leuk en interssant was, waren de Q&A panels. Ik woonde die van Harry Melling (Harry Potter, Merlin) en Lindsey Morgan (The 100) bij. De acteur en actrice waren allebei leuk om naar te luisteren, en er werden goede vragen gesteld door het publiek.

Comic Con Lindsey Morgan panel

Q&A panel met Lindsey Morgan (Raven in The 100).

Ahoy heeft ***licht, dus geen van mijn foto’s zijn geweldig >.<

Lekker rustig: Comic Con Ahoy was klein maar fijn

Dat je zo snel langs alle kraampjes kon lopen, was misschien ook wel te danken aan de ruime opstelling van de conventie. De hal was groot, en daar werd goed gebruik van gemaakt. Volgens de Facebook pagina waren er 1000 (ingecheckte) bezoekers geweest en dat is toch wel een prestatie voor een evenement dat voor het eerst gehouden wordt.

Comic Con Ahoy was een kleine conventie, maar de organisatie leek het verder goed geregeld te hebben. Er waren ook verschillende stands waar je eten kon krijgen. Weliswaar prijzig, maar met de combinatie van een zak patat en een mijn eigen fles water heb ik geen dorst en honger hoeven lijden.

Ik vond het heel gezellig, en ik ben natuurlijk niet met lege handen thuis gekomen. Kijk hieronder voor mijn Comic Con Ahoy loot!

Wat ik heb gekocht op Comic Con Ahoy:

  • Totoro Coffee mok
  • Kagerou Daze light novel deel 1, 3 en 5
  • Ghost in the Shell DVD (originele anime film met NL ondertiteling!)
  • Legend of the Guardians poster

Geslaagd, zou ik zeggen!

Ben jij nog naar Comic Con geweest? Vertel hier hoe jij het er hebt gehad!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.