CON REPORT | Formula Cosplay Europe 2017

Veel mensen zullen Formula Cosplay Europe zich vooral herinneren van het evenement waar PowNed zomaar naar binnen kwam. Waren ze toegelaten of binnengeglipt? We zullen het waarschijnlijk niet weten, maar dit jaar waren ze er niet. Hurray! Of er meer verbeteringen zijn? Dat kom je te weten in dit con report van Formula Cosplay Europe 2017!

Als je weinig verwachtingen hebt, kan het altijd meevallen. Zo was de 2e editie van FormulaCos er één vol gezelligheid. De dag begon voor mij met cupcakes *_* YUM!

Ja ja, AVO viert het 14-jarig bestaan van de community deze maand. Er was ter gelegenheid daarvan een AVO Q&A en Meet-up. Ondanks de afgelegen locatie kwamen er genoeg leuke mensen op af.

Hiep hiep, hoera!

Bezoek het AVO Blog en forum (daar ben ik moderator 😉 )!

Gezelligheid en variatie

Na het feestelijke begin was het tijd om de rest van de conventie te verkennen. Ik zag al eerder dat het gezellig druk was, en dat was er niet minder om geworden.

Overal was er wel wat te doen.

Ik heb de cupcake weg getraind met Dance Dance Revolution (DDR) en een potje Splatoon gespeeld in één van de lokalen die was ingericht als gameroom. Uiteraard was er ook karaoke, waren er verschillende optredens en activiteiten. Een dealerroom ontbrak ook niet.

Even zoeken naar de Food Corner

In de Club Area ben ik niet geweest, maar ik liep er wel een paar keer langs. Volgens mij waren daar dans workshops en K-pop gerelateerde activiteiten. Het zag er in ieder geval wel gezellig uit 🙂

Het Lyceum Rotterdam is een mooie locatie, maar het blijft een doolhof. De richtingaanwijzingen vond ik slecht. Zo duurde het even voor ik door had waar de Food Corner was.

Lekkere en gezonde onigiri als lunch

Daar heb ik de lieve mensen van KOME Food ontmoet en hun overheerlijke onigiro geproefd. Later heb ik ook een workshop onigiri maken gevolgd, dat door hen georganiseerd werd.

Dat was ontzettend leuk om te doen. Onigiri maken is verrassend makkelijk. Ik kan niet wachten om het zelf een keer te maken 😀

Een programma als hand-out zal wonderen doen.

De vorige keer had ik veel opmerkingen waarop ik deze editie wel wat verbeteringen zag. Het was vanaf het moment dat ik binnen kwam al druk. Er was ook meteen het één en ander te doen en er waren meer stands. De dealerroom vond ik ook leuker ingericht.

Als er iets is wat me is opgevallen, dan is het wel het gebrek aan communicatie van de organisatie. Qua informatievoorziening vond ik het net zo teleurstellend als de vorige keer.

De website ervaarde ik als rommelig en ik kon niet (makkelijk) vinden wat er te doen was. Ter plekke hing er hier en daar een plattegrond, maar het was mij helemaal niet duidelijk wat en wáár precies iets te doen was.

Behalve de onigiri, weet ik niet wat voor workshops er nog meer waren. Ook had ik een aantal concerten gemist die ik wel had willen zien. Ik laat me graag informeren over een evenement, dus dit vind ik wel jammer!

Tip: het programma als hand-out de volgende keer?

Formula Cosplay Europ 2017: sfeervol en vol kansen.

Op wat gemopper na, zat de sfeer er goed in en ik heb veel leuke dingen kunnen doen. Na deze 2e editie heb ik toch wel een band gekregen met de conventie. De passie straalt van de organisator af en dat kan ik wel waarderen.

Ik kom in 2018 zeker terug om te zien hoeveel het dan weer ontwikkeld is. Met vallen en opstaan kom je nog eens ergens!

Formula Cosplay Europe 2017 overzicht

Afbeelding 1 van 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.