Crunchyroll bereikt 1 miljoen abonnees

Een nieuwe mijlpaal voor de anime fans buiten Japan: Crunchyroll heeft 1 miljoen abonnees bereikt. Dat is een indrukwekkend aantal, wat zeker een applausje waard is als je nagaat dat anime bij lange na niet mainstream is.

Crunchyroll was al de grootste anime streamingdienst, maar heeft nu dus een grotere mijlpaal gehaald. Columnist ‘Answerman’ van Anime News Network legt heel mooi uit, dat het van grote betekenis is voor de anime industrie. Het geld wat verdient wordt aan de verkoop van licenties, stroomt namelijk terug naar de anime producenten. Meer moneys voor nieuwe anime = YAY!

Het gaat om de bekendmaking in dit YouTube filmpje:

Voorbeeld voor andere streamingdiensten.

Het fijne van deze dienst is de laagdrempeligheid -vind ik dan-. Nog los van het feit dat dit de enige legale streamingdienst is die zo veel series tegelijk wereldwijd beschikbaar heeft, is het zo fijn dat je alle series gratis kunt kijken. Oké, behalve de allernieuwste afleveringen.

Dit maakt het aantrekkelijker om eerst eens te ‘proeven’ aan het aanbod, voor je besluit een abonnement te nomen om die nieuwste afleveringen te zien. En -heel belangrijk-, van die irritante onderbrekingen verlost zijn. Meer lees je hier.

(Als ik geen vriendin had die haar Netflix abonnement met mij wou delen, had ik het waarschijnlijk nu nog steeds niet geprobeerd.)

Er is ook drama.

Wat  misschien minder mensen weten, is dat Crunchyroll ook een rijk aanbod aan ‘dorama’. Als je dus eens een keer een Japanse live-action tv serie wil zien, er is genoeg om uit te kiezen.

Zo is Crunchyroll in 11 jaar tijd, uitgegroeid tot een serieuze zender. Misschien niet zo groot als een Netflix, maar voor anime fans over de hele wereld is het heel wat.

Nee, ik wordt hier niet voor gesponsord. Ik ben gewoon één van de 1.000.000 enthousiaste abonnees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.