De meest gelezen anime blogs van 2018 (bijna heel de wereld leest mee)

12 Days of Anime 2018 gebruik ik om terug te kijken op het afgelopen jaar. Laten we daarom beginnen met de statistieken van Animeazing. Hoe veel mensen hebben de website bezocht het afgelopen jaar en het belangrijkste: wat waren de meest gelezen blogs van 2018?

Wist je dat Animeazing nu drie jaar bestaat? Op 1 december 2015 begon ik met het bijna dagelijks posten van anime blogs in het Nederlands. In 2016 bereikte de website 1648 bezoekers met 4.038 paginaweergaven. In 2017 werd het bezoekersaantal in één keer 3x zo hoog met 9.321 bezoekers en 15.560 paginaweergaven. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel zo veel lezers zou gaan bereiken. Daar verbaas ik mij nog elke dag over!

Dit jaar gaan we de grens van 15.000 zeer waarschijnlijk niet passeren. “Helaas”, zou je kunnen zeggen, maar ik ben niet verbaasd. In juli ben ik verhuisd naar het buitenland voor werk en ik heb sindsdien geen tijd gehad om aan de ontwikkeling van de website te werken. Sterker nog, ik ben één dag minder gaan publiceren. Het afgelopen half jaar heb ik twee keer per week gepubliceerd. Ik ben eigenlijk verrast dat dit amper effect heeft gehad op het aantal bezoekers. Zo te zien worden mijn blogs even graag gelezen, ook als ik wat minder gas geef. Daarvoor dank 😉

In dit blog geef ik een klein kijkje achter de schermen. Hoe veel van jullie bezochten mijn website? En waar komen jullie allemaal vandaan?

Top 3 bezoekers uit het buitenland

Animeazing statistieken van 2018 landen

Bijna de hele wereld heeft Animeazing minimaal 1 keer bezocht. Letterlijk. Het mag geen verrassing zijn dat de meeste bezoekers uit Nederland en België kwamen. 11.214 en 893 paginaweergaven respectievelijk. Maar uit welke landen kwamen de meeste andere bezoekers? Hier een top 5.

  1. Verenigde Staten – 503 bezoeken
  2. Japan – 111 bezoeken
  3. Verenigd Koninkrijk – 71 bezoeken

Het is interessant om te zien dat er ook lezers uit andere landen voorbij komen. Nederlanders die in het buitenland wonen? Of nieuwsgierige Japanners? Wie zal het zeggen. In ieder geval is de vertaling van Google Translate crappy, dus ik vraag me af of ze wel begrijpen wat ze hier lezen xD

Evenveel mannen als vrouwen

Animeazing statistieken van 2018 leeftijd en geslacht

 

Het argument dat anime voor iedereen is, staat als een huis. De leeftijd van de meestal lezers van Animeazing mag dan wel 18 tot 34 jaar zijn, zelfs de statistiek van 65+ is niet volledig 0%. Als je dit met eigen ogen wil zien, moet je maar eens een conventie binnen stappen. Dan weet je het zeker! Ook leuk om te weten dat het aantal mannelijke en vrouwelijke bezoekers vrijwel 50/50 is.

De meest gelezen blogs en pagina’s van 2018

De meest gelezen blogs van 2018

Klaar met de saaie statistieken. Het leukste komt nog! Wat zijn de meest gelezen blogs op Animeazing? Ik heb de top 5 op een rijtje gezet (de home- en archiefpagina’s tel ik hierbij niet mee!).

Anime kijken: waar kan dat?

Dat zou je niet zeggen maar #5385 is precies dezelfde pagina. Halverwege het jaar heb ik dit blog veranderd in een gewone pagina, maar het is dit jaar de meest gelezen blog op Animeazing.

Anime op Netflix – de lijst

Mijn overzicht van de anime films en series op Netflix blijkt een groot succes. Zelfs wanneer ik die niet altijd even goed bijhoud, blijft de pagina het goed doen.

Ook twee andere blogs over Netflix deden het goed dit jaar:

Your Name DVD en Blu-ray release

Elke blog met de titel Your Name er in blijft het goed doen. Dit jaar waren we vooral blij dat eindelijk de Nederlandstalige DVD en Blu-ray uit kwam! Lees je mijn recensie over de film ook even?

Waarom Crunchyroll awesome is.

Dat mijn blog over Crunchyroll populair is, komt voor mij als een verrassing. De meningen hierover zijn namelijk erg verdeeld. Ik ben tevreden over Crunchyroll, maar er zijn er veel die klagen over de speler of de beschikbaarheid van anime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.