De muziek afspeellijst van een otaku – 1/4

Volgende week ga ik op vakantie. Eindelijk! Ik heb er super veel zin in. Echter, kan ik niet weg zonder deze drie dingen: manga’s, films en muziek. Want ik moet mezelf toch bezig houden als ik onderweg ben? Het is niet alsof ik niet eerder Japanse muziek met jullie heb gedeeld, maar ik blijf het erg leuk vinden. Vooral wanneer ik bezig ben om mijn afspeellijst te vernieuwen. Hier volgt het eerste deel van deze driedelige blogreeks!

In de dagen voor een vakantie ben ik altijd druk bezig met het verversen van mijn afspeellijst van mijn telefoon. Nieuw ontdekte nummers komen er bij. Muziek waar ik op uitgeluisterd ben, gaat er af.

De volgende vijf nummers die zéker mee gaan in de koffer!

SEKAI NO OWARI – Dragon Night

SEKAI NO OWARI is momenteel één van de grootste bands in Japan. De teller van bovenstaande muziekvideo loopt tegen de 30 miljoen aan en dat is het geval bij veel van hun video’s. Niet zo gek. Zowel hun muziek, videoclips als ook de optredens zijn magisch. Een fenomeen waar ik vol bewondering naar kijk.

En misschien hoor je het al een beetje, maar ‘Dragon Night’ is geproduceerd samen met Nicky Romero! Ook hebben ze met andere internationale artiesten samengewerkt, waaronder Owl City. Great combo ^///^

Amazarashi – Seasons die one after another

In een ver verleden heb ik een heel blog gewijd aan deze fascinerende artiest. Het nummer ‘Seasons die one after another’ heb je vast gehoord als je het tweede seizoen van Tokyo Ghoul hebt gezien. Dit is de outro daarvan!

ONE OK ROCK – Mighty Long Fall

‘Mighty Long Fall’ is de theme song van de film Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno. Ik heb goede herinnering aan de verfilming van één van mijn favoriete anime- en manga series. En ONE OK ROCK rocks gewoon!

Eve – Anoko Secret

Dit nummer van Eve houdt me al een week bezig, dus deze moet hier ook tussen. ‘Anoko Secret’ heeft een vrolijk deuntje, dat zeker een goed humeur geeft voor de vakantie. Het filmpje is ook erg grappig.

Yasuhiro – Hitoribochi Ookami (Lonely Wolf) ft. Soraru

We sluiten af met nog een utaite. Met dit kei schattige liedje over een eenzame wolf. Het is bijna een anime shortfilm. Zo leuk! Gezongen door één van mijn Japanse muziekhelden van nu: Soraru! <3

Lees de volgende blog in deze serie.


Highlighted image: screenshot taken from Anoko Secret by Eve music video. Art by Okamoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.