Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

De muziek afspeellijst van een otaku – 2/4

afspeellijst van een otaku

Wil je weten waar een otaku (lees: anime fan) naar luistert? Iedereen heeft zo zijn eigen muzieksmaak. Ik deel graag de mijne. Daarom volgt deze blogreeks: ‘de muziek afspeellijst van een otaku’. Dit is deel twee in de reeks. Lees en luister je mee?

Komende zondag zit ik in de auto op weg naar verwegistan. In 14 uur (met nodige tussenstops inbegrepen) overbrug ik dan zo’n 1.500 kilometer. Ik wordt wagenziek als ik lang naar beneden kijk. Ja echt waar… een manga lezen of op mijn DS spelen zit er niet echt in.

Het enige wat helpt is slapen of de hele tijd naar buiten kijken. In beide gevallen is muziek een zeer welkom gezelschap. Tegenwoordig maak ik vooral gebruik van YouTube of Spotify om mijn omgeving te vullen met geluid.

De onderstaande vijf nummers staan zeker op mijn afspeellijst!

Glutamine – Koi obi sekinin

Utaite zijn een nieuwe generatie zangers en zangeressen waar we ongetwijfeld meer van zullen horen in de toekomst. Zo ook Glutamine. Hij heeft een interessante stem, waar ik graag naar luister. Zijn stembereik zou meer dan 5 octaven zijn volgens de Utaite Wiki.

Deze MV is gemaakt na een crowdfunding actie in februari. Not bad, bro!

SEKAI NO OWARI – Rain

Mary and the Witch’s Flower van Hiromasa Yonebayashi is onlangs uitgekomen in de Japanse bioscopen. Het nieuwe nummer ‘Rain’ van SEKAI NO OWARI is de theme song van de anime film.

Mooi en erg toepasselijk!

REOL – ChiruChiru

REOL is een drieledige unit bestaande uit de utaite Reol, Vocaloid producer GigaP en Ohiru. Ze waren pas op HYPER JAPAN in Londen. Ben jij er misschien geweest?

Voor iedereen – waaronder ik zelf – dat heeft moeten missen, is hier een clip om de pijn te verzachten. Hopelijk komen ze ooit nog terug naar Europa!

DOPEDOWN – Kingdom

Hou je van lekkere rockmuziek, dan is DOPEDOWN een leuk bandje om eens naar te kijken. Kingdom is mijn favoriete nummers. Ze zijn nog niet zo groot, maar wie weet wordt het nog wat.

Omedeta-band – Arare Hina DANCE!!

‘Omedetaitōdenaniyori’ is de volledige naam van deze band. Laten we het bij ‘Omedeta-band’ houden voor het gemak. Dat ze een feestje kunnen bouwen lijkt me duidelijk.

Een beetje druk misschien, maar zeg nou zelf… hier wordt je toch wel vrolijk van?

Lees de volgende blog in deze serie. Of de vorige.

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

%d bloggers liken dit: