Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Death Note Light Up the New World

Death Note Light Up the New World review

Je kan veel over deze film zeggen, maar slecht vond ik hem niet. Spoiler: Death Note Light Up the New World vond ik beter dan de versie van Netflix. Het zijn natuurlijk twee totaal verschillende films, maar met beide nog vers in het achterhoofd kan ik wel makkelijk vertellen waarom déze film wél werkt. Lees verder!

Na het zien van de Netflix versie van Death Note had ik zo mijn twijfels over deze live-action film. Zou het dit keer een betere zijn of is het ook een flop? Dat de ervaring ervan anders zou zijn dan met de anime, daar ga ik altijd al vanuit. Ik kreeg de kans om Death Note Light Up the New World te zien tijdens Camera Japan 2017. Het beste wat je kan doen is er dan met een open mind in gaan.

Shinsuke Sato (Gantz en I Am a Hero) heeft de film geregisseerd. Acteurs Masahiro Higashide (Tsukuru Mishima), Sosuke Ikematsu (Ryuzaki) en Masaki Suda (Yuki Shien) spelen de hoofdrollen.

Death Note Light Up the New World review

10 jaar na de dood van Light.

Een dokter in Rusland vind een Death Note als hij op weg is naar een terminale patiënt. Aan zijn uitdrukking kan je zien dat hij denkt dat het een rare grap is. Toch neemt hij het zwarte boekje mee naar binnen. De patiënt smeekt de dokter om hem uit zijn lijden te verlossen. De dokter weigert. Uiteraard. Dat kan en wil hij natuurlijk niet. Maar na een tijdje schrijft hij de naam van de patiënt toch in de Death Note. Tot zijn verbijstering merkt de dokter dat zijn patiënt is gestopt met ademen.

Death Note Light Up the New World speelt zich af 10 jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke manga- en animeserie. De wereld wordt in haar greep gehouden door cyber-terrorisme. Een reeks van onverklaarbare moorden doen suggereren dat er een Death Note in het spel is. Nee. Meerdere Death Notes. Interpol schakelt Ryuzaki in, een bloedverwant van ‘L’. Hij moet de ‘Death Note Task Force’ leiden en de moorden een halt toe roepen.

Al snel komt de Task Force in het bezit van een Death Note en laat Ryuzaki aan de agenten zien waar ze mee te maken hebben. Beppo, de Shinigami van deze Death Note vertelt dan dat er zes Death Notes in de wereld zijn. Dat betekent dat de Task Force nog vijf Death Notes moet zien te vinden.

Lekker spannende misdaadfilm.

De film is vanaf het begin al meteen lekker spannend. In tegenstelling tot de Death Note van Netflix is dit vooral een misdaadfilm met maar één doel: Kira stoppen. Hè, wat? Maar die leeft toch niet meer? Dat denkt de Task Force ook, maar kennelijk is er iemand die de gedachtegoed van Kira in leven wil houden. Dat er meerdere Death Notes zijn, maakt het echter interessant. Het idee wordt ook meteen gewekt dat in principe iedereen er een kan bezitten. Ryuzaki wordt ook niet meteen vertrouwd, wat niet zo gek is omdat hij best wat vreemde trekjes heeft. Daarmee doet hij inderdaad denken aan zijn voorganger ‘L’.

De film beloofd een spannend kat- en muisspelletje te worden tussen de personen met een ‘Death Note’ en de politie. En dat klinkt als vanouds, niet? Ja, ik heb er wel van genoten. Het is een schaakspel met mensenlevens dat mij zeker heeft weten te verrassen. Je weet niet wie het volgende slachtoffer is. Uiteindelijk ga je ook denken dat er binnen de overheid iemand een Death Note zou kunnen hebben. Of dat ook echt zo is? Dat weet je niet, en daardoor heb ik wel op het puntje van mijn stoel gezeten.

Death Note Light Up the New World review

Geforceerd einde, maar niet ongeslaagd.

Er zaten ook wel wat momenten in Death Note Light Up the New World, waarvan ik dacht ‘moet dat nou zo?’. Zo vond ik dat een spannend moment tussen drie personages flink werd verstoord door het gewelddadig binnenvallen van de politie. Het was een heel cliché filmmoment waarbij je zou denken dat de personages in zo’n kogelregen wel geraakt zouden worden… maar goed. Er moest natuurlijk snel een einde komen dus vooruit. Het einde van de film vond ik dan ook wel geforceerd overkomen. Doch zag ik dat ook wel weer net helemaal aankomen, dus wat dat betreft kan ik niet ontevreden zijn

Ergens vind ik het ook jammer dat de Russische dokter verder geen rol in de film speelt. Wishful thinking, ik weet het, maar dat had denk ik ook wel interessant geweest. Verder vond ik het een erg toffe film! Het helpt dat het een origineel verhaal is. Je hebt wel kennis uit de originele anime- en manga serie (of eerdere live-action films) nodig om een aantal dingen in deze film te kunnen snappen, maar ook zonder die kennis is het een zeer geslaagde actiefilm.

Heb jij deze film ook gezien? Wat vond jij er van?

Bewaren

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: