Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Detective Pikachu: de droom van iedere Pokémon fan

Detective Pikachu live action film review

“Oh God, nee…” is denk ik wat iedereen dacht na het zien van de eerste Detective Pikachu trailer. Anime en Hollywood is tot nu toe geen goede combinatie geweest. Hetzelfde geldt voor games. Spoiler: de film is beter dan je verwacht! Bereid je voor op een trip vol nostalgie naar de echte Pokémon wereld.

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Eén van de grootste en populairste game franchises wereldwijd zou ooit wel een live action film krijgen. De vrees dat het dezelfde behandeling zou krijgen als Dragon Ball, was torenhoog. En vind je het gek? Hollywood moet zich nog bewijzen.

Detective Pikachu is nu uit in de bioscoop en ik besloot om de film met eigen ogen te zien. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog. Als het slecht was, dan had ik tenminste iets om af te kraken. De verrassing? Het is niet slecht! Hollywood heeft het gepresteerd om een acceptabele Pokémon live action film te maken. De film bracht zelfs een grote glimlach op mijn gezicht.

Zelfs een koffieverslaafde Pikachu is leuk.

Alles voor de nostalgie en vermaak

Pokémon maakt een belangrijk deel uit van onze jeugd. Ook als je de games niet speelt, heb je er op een andere manier wel mee te maken. De anime, Pokémon Go en Pokémon kaarten. De film speelt duidelijk in op de nostalgische gevoelens van fans en daar slaagt de film heel goed in.

Verhaaltechnisch is Detective Pikachu zwak, maar kijkt lekker weg. Het is erg voorspelbaar en de personages zijn simpel. De interacties tussen Tim en koffieverslaafde Pikachu is het leukste van de hele film. Hij gaat bijna ononderbroken van actie scène naar actie scène. Meeslepend, maar helaas laat de film weinig ruimte voor echt goede karakterontwikkeling. Tenslotte zat er veel humor in de film, waardoor ik van begin tot einde goed ben vermaakt.

Pokémon in real life?

Visueel maakt Detective Pikachu het meeste indruk op mij. Sommige shots in de stad en de natuur waren schitterend om te zien. De wereld is erg gedetailleerd en het is een leuke puzzel om bij te houden welke Pokémon je voorbij ziet komen. De Pokémon zien er levensecht uit en dat is een hele goede prestatie. (al zien sommige Pokémon er erg creepy uit)

Detective Pikachu is een droom voor anime fans. Eindelijk krijg je een indruk van hoe het zou zijn als Pokémon echt waren. Het is ook een degelijke adaptatie van een game of anime, en dat zegt ook heel wat!! Ik vond het in ieder geval een vermakelijke film.

En jij? Laat in de reacties weten wat jij van Detective Pikachu vond!

Toch liever anime in de bioscoop zien? Dat snap ik! Wist je dat wij een agenda hebben met alle anime screenings in Nederland en België? Nu met allerlei nieuwe functies. Check it out!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: