You are here
Home > Blog > Als het leven (niet) alleen bestaat uit anime…

Als het leven (niet) alleen bestaat uit anime…

Het is weer even geleden dat ik hier een persoonlijk blogje schreef, zonder vooruit gedacht plan. Ik heb genoeg concepten liggen die ik zou kunnen uitwerken en posten, maar ik heb er even geen zin in. Jullie bijpraten over wat mij op het moment bezighoud, daar had ik wel zin in.

Hoe staat het leven hier? Het staat niet…het gaat maar door. Twee maanden verder, ben ik aan twee projecten begonnen die de rest van het jaar voor mij gaan bepalen. Beide hebben niets met deze site of met anime te maken, maar ik heb er heel veel zin in. Het ene project is het bouwen van een website voor een kennis, het andere is redactiewerk voor een vereniging. Over dat laatste weet ik nog niet zo veel, in maart heb ik een bijeenkomst waarbij ik meer te weten krijg.

Daarnaast gaat mijn opleiding (Communicatie en Multimedia Design) ook gewoon door. Het is een deeltijd opleiding, en de komende weken hoef ik er niet eens voor naar school, maar ik moet veel leren en uiteindelijk een examen doen. Spannend!

Leren voor Anime School

Als we het dan toch over leren hebben; ik ben momenteel ook bezig in het boek ‘Anime: A History’. Dit boek stond al lang op mijn verlanglijst, dus besloot ik het vorige maand mijn verjaardagskorting van Bol.com daaraan te besteden -want het is toch €2,50 minder 😛 –

Het boek komt ook goed van pas voor de Anime School blogreeks over de geschiedenis van anime. Ik vind het tot nu toe super interessant om te lezen, omdat het boek meer verteld dan alleen over de ontwikkeling van het medium. De cultuur van een bepaald land vertaalt zich namelijk ook in kunst en film. Op de Animated Film Classics website die onlangs online kwam, kun je een aantal vooroorlogse animatiefilms zien. Het hoofdstuk over precies die periode heb ik net uitgelezen.

Die films lijken in niets op series zoals Pokémon of Dragon Ball Z, waar mijn raakvlak met anime pas begint. Toch zijn ze belangrijk. Ik kan je echt aanraden om die animaties te bekijken, al kies je er maar een paar. Ik heb zelf ook nog heel wat interessants te lezen, voordat ik de volgende ‘100 Jaar Anime’-blog met jullie deel.

Ontspanning met games

De laatste paar weken heb ik een stuk minder anime gekeken. Ten eerste omdat ik geen tijd heb gehad om veel te kijken, ten tweede omdat ik soms ook geen zin had. In plaats daarvan ben ik weer wat meer gaan gamen. In de schaarse uurtjes vrije tijd, speel ik Sims 4 of probeer ik eindelijk eens wat games die ik heb uit te spelen.

Zo heb ik nog Final Fantasy 13 en een indie RPG genaamd Kokurase die ik uit wil spelen.

Thank you!

Dus ondanks dat ik het erg druk heb (wat ik vooral mezelf aandoe, hoor!), zit ik voor het eerst sinds jaren weer écht lekker in mijn vel. Dat heb veel aan Animeazing en mijn lezers te danken.

Tot zo ver bedankt, en ik hoop dat jullie nog veel plezier zullen beleven aan de blogs die komen gaan. Wat kleur in het leven is in deze tijd vast welkom 😉

Tot de volgende keer!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

One thought on “Als het leven (niet) alleen bestaat uit anime…

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: